לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום ג', כט’ באייר תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
חינקלי, חצ'פורי וצ'יבורקי (אם לא הכרתם), אינם שמות של משחקים, אלא של מאכלים. בלינצ'ס וקרעלפך אולי אתם מכירים יותר, אך כדאי להרחיב את הידע.. אצל טניה יש טעמים שלא תשכחו! יש גם ממולאים כמו כרוב ופלפל, ויש גם מוצרים לטבעוניים
08:57 (22/03/21) נאוה וינגרטן
תגיות: אצל טניה, מסעדת בוטיק לאוכל מזרח אירופי, אוכל מזרח אירופי במשלוח, חינקלי, חצ'פורי וצ'יבורקי מקוריים, קרפלעך / ורוניקס, סמסה בוכרי

אוכל הוא זכרון. טעמים, ריחות, משפחה ובית. אצלי למשל בלינצ'ס מתחבריםלארוחת חג בשבועות כשהייתי ילדה, לבית קפה – הבלינצ'ס של.. אליו יצאתי כנערה. קרעפלך מתחבר לסעודה מפסקת לפני צום יום כפור. ועוד. את המאכלים של טניה, עולה מברית המועצות שפני 26 שנים, החלטתי לתת לש' שכנה קשישה שלי, מאוקראינה, שנהגה במשך שנים, לבשל ולכבד אותי במטעמים שלמדה בבית. לש עובדת זרה ד' מאוזבקיסטן. ואם שתי אלה טעמו צקצקו בלשון והנהנו.. אהה.. המאכלים האלה עברו מבחינתי את מבחן הטעימה! ממה התלהבו כולם? חינקלי הוא כיסון מבושל שמקורו בגאורגיה, במלוי מתובל של בשר או גבינה ותפו"א. חצ'פורי, הוא בצק ממולא בתערובת גבינות ( טוברוג, צהובה, בולגרית גבינה גאורגית ועוד),או גבינות ותרד כשמעל ,ביצת עין. קרעפל'ך הנקראים גם ורוניקס, הם כיסונים אוקראינים, במילויים שונים. גבינות / תפו"א/ תפו"א ופטריות/ פרות יער. סמסה, מאפה בוכרי בצורת משולש, במלוי תפו"א עם פטריות/ כרוב עם פטריות,/דלעת ובטטה או בשר עגל. ש' וד' שטעמו את החצ'פורי הקפוא שאפו, התלהבו. הורוניקס היו לדבריהן מעולים. והחינקלי היה ממש בטעם ביתי. לדבריהן, הטרי והקפוא, היו טעימים בצורה בלתי רגילה. אם תשאלו את מרק, בנה של טניה, מנהל העסק בפועל, הוא מעדיף שתגיעו פעם למסעדה ותטעמו סל טעימות. ואחר כך הוא כבר בטוח שתזמינו הביתה.. יש עוד דברים טובים! המוצרים כולם על בסיס מרכיבים כשרים. כך הגבינות וכך הבשר. אין ערוב בשר-חלב. למקפידים- אין תעודת כשרות. מי היא טניה שאחראית לכל הדברים הטובים האלה? טניה, בעלת תואר שני בטכנולוגיית בצקים , עלתה לארץ ב-1995, עבדה כמו הרבה מאותה עלייה בנקיון, למדה הנה"ח ולא מצאה עדיין עבודה, החליטה לבשל ולמכור. כך היתה נוסעת כל יום מפרדס חנה עם מרכולתה הטרייה, ובסוף היום היתה חוזרת לאסוף את מה שלא נמכר בחנויות. לפני 17 שנה החליטה לשכור מקום בחדרה, שבו תוכל לבשל ולמכור. וכך נפתחה מסעדת בוטיק קטנה בחדרה שנקראת "אצל טניה" ובה אוכל ביתי של מזרח אירופה. כשרצתה להתרחב, החליטו ילדיה שני בניה, בעיקר מרק ויוסי, לתמוך בה כלכלית, לקנות את המקום ולפתחו. חשבו על המקום כתעסוקה לאמא, ולא כמקור לרווח. אך, העסק ההוכיח את עצמו, גדל, המסעדה גדלה וכיום לצד המסעדה מפעל המייצר 40! מוצרים בצקייים שמקורן מדינות חבר העמים: גאורגיה, בוכרה, פולין, רוסיה והקווקז. מרק, בנה שניהל בעבר מוסדות לחינוך נוער, התגייס לעזרה ומשם הדרך לניהול העסק על עשרת עובדיו, שינוע מוצרים ועוד, היתה קצרה. גם כיום טניהמגיעה פעמיים ביום למסעדה טועמת ומבקרת.. "אצל טניה" הינו בית קפה-מסעדה, עסק משפחתי שהוקם בשנת 2003 , באהבה רבה וכבוד לבצק. המקום מציע מגוון עשיר של בצקים שונים, ממולאים, הנמכרים באופן קפוא ומיועדים לאפיה, בישול או טיגון. מתגעגעים למטבח של סבתא? המאפים בעבודת יד, עם טעם של משפחה, ואוכל ביתי, מחכים לכם אצל טניה.. יצור של 150 ק"ג ביום מבטיחים לכם סחורה טעימה טריה! ויש גם קפואים. הייצורעם אישורים של משרד הבריאות ואישורים בינלאומיים. המשלוחים מראשון עד כרמיאל. אוכל חם- רק בחדרה. כיום הם מוכרים לחנויות ברחבי הארץ. הזמנה באתר תחסוך לכםאתדמי התווך.. התכניות לעתיד הן לפתוח סניף נוסף בארץ. תתפנקו! אצל טניה, הנשיא 72 חדרה office@ezeltania.co.il כנסו לאתר ובצעו את ההזמנה שלכם או צרו קשר בטלפונים: 0774501283 | 0508383379 https://www.ezeltania.co.il/

 
.חצ'פורי..
פירושקי.חינקלי.
סמסי...
 
בילוי
ספרים
צרכנות
טיפוח - בריאות לגוף ולנפש  
לבית  
אוכל  
מתנות  
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?