לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום ג', כט’ באייר תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
קוסקוס אסלי, ישר ממרוקו אליך לצלחת, בלי לעבור אפילו בסיר... והמחמאות –שלך!
17:42 (11/02/21) נאוה וינגרטן
תגיות: תומר, קוסקוס להכנה ברגע, קוסקוס דארי, קוסקוס בטעםהמקורי, מתכון לירקות ממולאים בקוסקוס

עברו הימים שבשביל מנת קוסקוס טובה הייתם צריכים לעמול שוב ושוב על גרגרי הסולת.. מנת הקוסקוס, מוכרת כמעט בכל מטבח ישראלי,. פעם,היה צורך במומחיות כדי שהקוסקוס יצא לא דביק, טעים ואוורירי. כיום ישנה החלופה התעשייתית, קוסקוס בשקית, ובערבוב עםמים רותחים תקבלו אתנמה האהובה. אבל, וזה אבל גדול.. צריך לבחור את הקוסקוס הנכון. במבחן הקוסקוס שערכו בתכנית החסכון, זכה במקום הראשון קוסקוס דארי, המיובא עלידי חברת תומר. קוסקוס מרוקאי אמיתי, עם גרגרים בגודלובמרקם הנכון. גם מבחינת התיבול הוא מושלם! יש סיבה מדוע קוסקוס DARI (דארי) דורג ראשון במבחן הטעימה של תוכנית החיסכון של ערוץ 12: פשוט, כי הוא באמת הכי טעים! הקוסקוס מיובא לארץ ממרוקו בידי חברת "תומר", המתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון (משנת 1983). הקוסקוס המשובח מיוצר במפעל DARI במרוקו - מהמפעלים הגדולים והוותיקים במדינה, המתמחים בקוסקוס. הוא מיוצר מחיטת דורום איכותית, ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל והוא מתאפיין בצבע צהוב ובטעם אותנטי, הדומה לקוסקוס המסורתי המיוצר בעבודת יד. הקוסקוס מהיר ההכנה מוצע בשני גדלים של גרגירים – דק ובינוני ובשלושה גדלים של אריזות: 350 גרם, 500 גרם וק"ג. אופן ההכנה פשוט וקל: מכניסים את תוכן האריזה לקערה, מוסיפים שמן זית ומערבבים. מוסיפים לקערה מים רותחים עם מעט מלח. מערבבים, מכסים ומחכים 5 דקות לספיחת הנוזלים. מסירים את המכסה ומאווררים את התוכן בעזרת מזלג. הקוסקוס מתאים למגוון תבשילים ומאכלים: החל במרק הקלאסי הכולל ירקות וחומוס, עבור בתוספת למנה עיקרית או כמילוי לעוף או ירקות וכלה בסלט בשילוב ירקות, פירות, פירות יבשים או אגוזים ועוד. חברת "תומר", המייבאת את הקוסקוס ממרוקו, מציעה מתכון נהדר לעגבניות ופלפלים חמים, ממולאים בקוסקוס ועשבי תיבול מצרכים: 5 עגבניות קטנות + בינוניות, אדומות ומוצקות 4 פלפלים ירוקים, קטנים, חצויים 4 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות 18 כפות קוסקוס "דארי", מוכן לפי ההוראות 6 שיני שום, כתושות 4 כפות פטרוזיליה ו/או כוסברה, קצוצה 1- 2 גזר, מגורר דק 1/2 כפית מלח 1/3 כפית פלפל ארבע העונות 4 + 3 כפות שמן זית אופן ההכנה: ¨ לחמם תנור ל-200 מעלות ¨ לחתוך את החלק העליון של העגבניות – ולשמור ¨ להניח אותן הפוכות על מגבת נייר ¨ לטגן ולהזהיב את הבצל ב-3 כפות שמן זית ¨ לערבב קוסקוס עם עשבי תיבול, שום, מלח ו-2 כפות של שמן. לטעום ולתקן תיבול. אם חסר שמן – להוסיף עוד כף או שתיים, לפי הצורך ¨ למלא את העגבניות והפלפלים בתערובת. לפזר מעל את הבצל המטוגן ¨ להניח את הירקות הממולאים בתבנית מתאימה לתנור. לשים בצדי התבנית את הכיפות של העגבניות ¨ לאפות כ-15 דקות, עד שהחלק העליון של המלית מזהיב יפה והבצל משחים מעט ** בתוכן העגבניות אפשר להשתמש להכנת סלט ** מעל לירקות אפשר לפזר גבינה צהובה, מגוררת ** בהגשה: מומלץ לכסות את העגבניות בכיפות שהוסרו מבחינת המחיר- מחיר נמוך ביותר לארוחה טעימה ומשביעה. מחיר: כ- 5.90 ש"ח - לאריזה במשקל 350 גרם ; כ-8.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם, כ-15.90 לאריזה במשקל 1 ק"ג. כשר פרווה בהשגחת בד"ץ מהדרין הרב אברהם רובין ובאישור הרבנות הראשית לישראל. להשיג ברשתות השיווק ובמכולות ברחבי הארץ. צילום הממולאים- FREEPIK

 
 
בילוי
ספרים
צרכנות
טיפוח - בריאות לגוף ולנפש  
לבית  
אוכל  
מתנות  
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?