לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום ג', כט’ באייר תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
ארוחה בצלחת! תערובת קטניות ודגנים אורגניים ומזינים, המתאימה להכנת מרק או נזיד, עם בשר וירקות.
00:35 (15/01/21) נאוה וינגרטן
תגיות: תבואות- מזון אורגני וטבעי, תערובת קטניות ודגנים- אורגני, מתכון לנזיד קטניות בשר וירקות, ארוחה בצלחת, מנה חורפית מנחמת

מה מבשלים לשבת? התחזית: סופ"ש סוער! חיפשתי מתכון חורפי כיפי ומנחם. בדיוק בזמן הגיעה לסיקור התערובת הקטניות האורגנית של "תבואות" עם מתכון קל למרק שהוא ארוחה שלמה!! חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לימי החורף הקרים "תערובת קטניות אורגנית", הכוללת מגוון עשיר של קטניות ודגנים אורגניים. התערובת המשביעה והמזינה כוללת עדשים ירוקות, עדשים אדומות, אפונה ירוקה, גריסי פנינה, פולי אזוקי וחיטת כוסמין, והיא מתאימה להכנת מאכלי חורף טעימים ובהם מרק, נזיד, תוספת חמה, תבשילים וסלטים חמימים. תחשבו על הנוחות שבקבלת כל התערובת, בלי לפתוח חבילה מכל אחד מהמרכיבים.. בלי להנביט, השריה קצרה, שטיפה ולסיר! התערובת משלבת דגנים וקטניות ומספקת לגוף חלבון מלא מהצומח, ויטמינים ומינרלים ובהם ויטמינים מקבוצה B, ברזל, אבץ, סידן, כרום ומגנזיום. הסיבים התזונתיים בתערובת תורמים לתחושת שובע. המרק לפי המתכון המצורף מטה, הוכתר כהצלחה. עכשיו אנסה את התערובת כתוספת. אעדכן עם מתכונים בהמשך! מחיר לצרכן: 16.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם. כשר בהשגחת הרבנות מטה יהודה ובד"צ בעלז. להשיג ברשתות ובתי טבע ברחבי הארץ. "תבואות" מציעה מתכון להכנת נזיד חורפי מנחם עם תערובת קטניות אורגנית, בשר טחון, ירקות, שמן זית ותבלינים מצרכים: 1 אריזה של "תערובת קטניות אורגנית" של תבואות 250 גרם בשר טחון 1 בצל, קוביות בינוניות 3 שיני שום, פרוסות 1 שורש כוסברה, קלוף וחתוך לקוביות בינוניות 1-2 גבעולי סלרי, פרוסים 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות גדולות 1 גזר, חתוך לקוביות בינוניות כמה פרחי ברוקולי 1 כף רוטב סויה 1/3 כפית כורכום 1/4 כפית כמון 1.5 כפיות פפריקה מתוקה (מי שאוהב – יכול להחליף חצי כפית פפריקה מתוקה -בפפריקה חריפה) 1/2 כפית פלפל שחור 4 כפות שמן זית 1 - 2 כפיות מלח (להוסיף רק בסוף הבישול) מים אופן ההכנה: ¨ להשרות את התערובת במים כחצי שעה. לסנן, לשטוף ואז לסנן שוב ¨ לטגן בסיר את הבצל בשמן הזית, עד שהוא שקוף. להוסיף את השום ולטגן להזהבה קלה ¨ להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד שהוא משחים מעט. רק לאחר שהשחים להתחיל להפרידו לפירורים, תוך כדי המשך טיגון ¨ להוסיף את תערובת הקטניות והתבלינים - חוץ מהמלח והירקות, ולערבב ¨ להוסיף מים כדי כיסוי + 2 כוסות מים. להביא לרתיחה ¨ להנמיך את האש, לכסות ולבשל עד לריכוך הקטניות. כשהן כמעט רכות (אחרי כשעה), להוסיף את הירקות ולהמשיך לבשל כשהסיר מכוסה ובאש נמוכה ¨ לבשל עוד כחצי שעה, עד שהירקות רכים. להוסיף מלח ולתקן תיבול ** אם רוצים נזיד יותר דליל, להוסיף עוד 1/2- 1 כוס מים צילום: מוצר-אייל גרניט מנה -PIXABAY

 
 
בילוי
ספרים
צרכנות
טיפוח - בריאות לגוף ולנפש  
לבית  
אוכל  
מתנות  
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?