לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום ג', כט’ באייר תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
מתכון של פעם בגרסה עדכנית מ"אחוה" והשף אבי ביטון
08:34 (03/01/21) נאוה וינגרטן
תגיות: אחוה, טחינה אחוה, מאפה בשר טחון, מאפה סורי-בשר עם טחינה

אתם כבר מכירים את החולשה לטחינה אצלו בבית. ירוקה, אדומה, טחינה גולמית או עם שום ולימון, בארוחה חלבית או בשרית , עם קבבונים וסלטים. כשהיינו ילדים זללנו קציצות או 'קלופס' בשר. עם השנים השתדרגנו לבורקס בשרי... הפעם, קבלו מתכון מיוחד של פעם בגרסה מעודכנת: אצלנו זו ארוחה! מאפה סורי עם בשר טחון, אורז, בהרט וטחינה, המוגש לצד סלט עגבניות (אפשר חריף). המאפה טעים להפליא, מהיר וקל הכנה, לארוחת יומיום או בחג. מצרכים (למאפה בתבנית אינגליש קייק): 500 גרם בשר טחון 1 כוס אורז מבושל 2 בצלים לבנים 1 צרור פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים 1 כף רסק עגבניות 1 כפית שטוחה בהרט 1 כפית גדושה פלפל שחור טחון 1/2 כפית מלח לטחינה: 1/2 כוס טחינה גולמית 1 כוס מים קרים מעט מלח מיץ לימון השימוש במתכון בטחינה גולמית מלאה ללא מלח של חברת "אחוה". כשרות בד"צ העדה החרדית ירושלים לסלט: 2 עגבניות 1 פלפל חריף 1 כף רסק עגבניות 1 חופן פטרוזיליה קורט מלח מיץ מחצי לימון 2 כפות שמן זית אופן ההכנה: 1. קוצצים את שני הבצלים דק ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון הטרי וכוס אורז מבושל. מתבלים בעזרת פלפל שחור, מלח, בהרט ופטרוזיליה קצוצה. 2. מוסיפים שתי ביצים לתערובת ומערבבים את כל החומרים היטב בעזרת הידיים. 3. משמנים תבנית אינגליש קייק ומכניסים את התערובת לתבנית ודוחסים. אופים בחום של 180 מעלות למשך כ – 45 דקות. 4. מכינים את הטחינה: מערבבים טחינה, מים קרים, מלח ולימון וטוחנים בעזרת בלנדר מוט. 5. מכינים את הסלט: קוצצים עגבניות, פלפל חריף ועשבי תיבול ומתבלים במלח, מיץ לימון, רק עגבניות ושמן זית ומערבבים היטב. 6. בסיום האפייה מוציאים את המאפה מהתנור ומצננים. שמים טחינה על המאפה בנדיבות ומורחים בעזרת כף. 7. מגישים פרוסת מאפה וטחינה לצד סלט עגבניות חריף. ואני ניסיתי(בהשפעת הבורקס של פעם), למלא בצק עלים (מוכן כמובן.. מצונן או קפוא), אותו מלוי שבמתכון, אפיתי סוג של פשטידת בשר או בורקס. נחטף! בתאבון!צילום: שניר סופגי גואטה

 
 
בילוי
ספרים
צרכנות
טיפוח - בריאות לגוף ולנפש  
לבית  
אוכל  
מתנות  
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?