לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום ג', כט’ באייר תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
"אפונה ירוקה אורגנית" של "תבואות" מתאימה להכנת מרקים, תבשילים ואפילו ממרחים: מצורף מתכון לממרח נהדר של אפונה וטחינה, שמתאים גם כמילוי לטורטייה!
23:25 (26/12/20) נאוה וינגרטן
תגיות: אפונה ירוקה אורגנית, ממרח אפונה וטחינה, תבואות- מזון אורגני וטבעי

האפונה (או האפון המתורבת) היא קטנית, שממצאים ארכיאולוגיים מראים שנעשה בה שימוש כבר לפני כ-10,000 שנה. שרידיה הקדומים ביותר נמצאו בטורקיה, עיראק וישראל והיא נפוצה באירופה, סין והודו. חוקרי תנ"ך מעריכים שהיא מופיעה בספר ישעיהו בשם "חמיץ". בנוסף לאפון המתורבת, צומחים בארץ עוד שלושה מיני בר: אפון מצוי, אפון קיפח ואפון נמוך. האפונה עשירה בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. ואחרי ששמעתם על יתרונותיה של האפונה, מה כדאי להכין איתה?אצלנו אוהבים מרק אפונה סמיך ומנחם, שהוא כשלעצמו כבר חצי ארוחה..והאפונה הירוקה והאורגנית של "תבואות", שטופה ומסוננת (אין צורך להשרות) מקצרת את התהליך. (מתכון בקרוב) כשרות: פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת הבד"צ בא"י מחזיקי הדת. מחיר: 12.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם. להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. לפרטים: www.tvuot.co.ilואם אתם מבקשים ממרח אחר, מעניין ומעורר, קל להכנה לבלוי ערב זוגי בבית- "תבואות" מציעה מתכון לממרח אפונה ירוקה אורגנית עם טחינה, שמן זית כתית, שום ותבלינים מצרכים: 1.5 כוסות של אפונה ירוקה אורגנית של "תבואות", שטופה ומסוננת (אין צורך להשרות) 1 בצל, קצוץ שמן זית (רצוי כתית מעולה) 1 כוס טחינה גולמית איכותית 2-4 שיני שום, כתושות מלח, פלפל לבן מיץ מ 1/2 – 1 לימון מים להגשה: פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים, פפריקה מתוקה ו/או חריפה, פרוסות בצל לבן או סגול, צנוברים קלויים, פלפל חריף, שיפקה, זיתים, פיתות, קרקרים, זחוג ועוד. אופן ההכנה: ¨ לסנן את האפונה ולשים בסיר. להוסיף בצל. להוסיף מים עד שיכסו את פני האפונה + כ-6 ס"מ מעל. להביא לרתיחה ולכסות חלקית. להנמיך את האש ללהבה הכי נמוכה ולבשל כשעה, תוך שמירה על בעבוע עדין. לערבב מדי פעם. אם חסרים נוזלים – להוסיף מים רותחים ¨ כשהאפונה התרככה, לסנן (לשמור את נוזלי הבישול). להעביר למעבד מזון ולטחון עם 2-3 כפות שמן זית, עד שמתקבל מרקם חלק ¨ להוסיף טחינה, שום, מלח, פלפל ולימון. לטחון שוב. להוסיף עוד שמן זית לטעמכם ולתקן תיבול. אם המרקם סמיך מדי – אפשר להוסיף מעט מנוזלי הבישול ששמרתם בצד. אם המרקם דליל מדי – להוסיף עוד טחינה ¨ להניח בקערה, לזלף מעט שמן זית ולימון ולהגיש עם אחת או כמה מהתוספות המוצעות ** גיוון: לחמם טורטייה כמה שניות במחבת. למרוח פס מהממרח ברוחב של כ-2 ס"מ, לגלגל ולסגור (כמו סיגר/אגרול). לחמם במחבת עוד כמה שניות. להגיש עם סלסה וטבסקו צילום מוצר – אייל גרניט צילום ממרח pixabay

 
 
בילוי
ספרים
צרכנות
טיפוח - בריאות לגוף ולנפש  
לבית  
אוכל  
מתנות  
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?