לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום ג', כט’ באייר תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
נמאס לכם לחפש מתכונים חדשים? ואולי בגלל הקורונה פשוט מיציתם את המוכר במטבח? אם עניתם כן על אחת השאלות כדאי לכם "להתרענן" עם הפלפל החדש של "נפטון", והמטחנה הקרמית המהודרת, היא הבונוס!
08:25 (08/12/20) נאוה וינגרטן
תגיות: פלפל ארבע העונות, נפטון- תבלינים ורטבים, מתכון לסלט ירקות בנוסח יווני, תבלין במטחנה דקורטיבית, מטחנת תבלינים

לפעמים שנוי קטן עושה את כל ההבדל.. מי שעוקב אחרי, כבר הבין שאני מחפשת את הדרך הקצרה לקצור מחמאות במטבח.. הפעם גם רציתי לחדש. לא יוצאים למסעדות, אז לפחות שיהיה מעניין בצלחת.. על תבליני נפטון שמשדרגים ככל מאכל ותבשיל, כבר שמעתם ממני . הפעם- תבלין שיחליף את הפלפל השחור הרגיל. ניסיתי למשל לתבל סטייק במלח גס ומעט מהפלפל החדש, הכולל את ארבעת הסוגים והצבעים השונים של פרי הפלפל – שחור, ירוק, לבן ואדום. כלום עבודה, והמחמאות שקצרתי .. אין מילים! ממש לא האמינו שלא הוספתי איזה תבלין מסתורי חדש. אז ניסיתי גם בסלט ירקות רגיל. קשה לתאר עד כמה הפלפל שדרג את הסלט הרגיל שלי. . טעם התבלין ארומטי ועשיר ובהשוואה לפלפל שחור נטו – הוא אף מעט מתקתק. הנסיון הבא- לתבלן את לביבות חנוכה לאלה המעדיפים לביבות מלוחות וחריפות עם התבלין החדש. דווח יגיע בהמשך.... פלפל הוא צמח מטפס ממשפחת הפלפליים, שפירותיו מיובשים ומשמשים כתבלין. מקור כל הפלפלים - השחור, הלבן, האדום והירוק - באותו צמח: הם פשוט נקטפים בשלב שונה ומעובדים באופן אחר. הפלפל השחור והמוכר מופק מפירות הבוסר הירוקים של צמח הפלפל, באמצעות בישולו לזמן קצר במים חמים ואז ייבושו. כך משחיר הפרי סביב הגרעין ומצטמק לשכבה דקה ומקומטת סביב הגרעין. הפלפל הלבן - מופק עם הסרת אותה שכבה. הפלפל האדום - הגרעין הבשל של הפלפל השחור. הפלפל הירוק - פלפל שחור שנקטף טרם הבשלתו (בוסר). ארבעת הצבעים מסמלים את עונות השנה, ומכאן גם שם התבלין. "נפטון" מציעה מתכון לסלט ירקות וגבינה מלוחה, בהשראת סלט יווני מצרכים: 1 עגבנייה בשלה חתוכה לרבעים בינוניים 1 פלפל ירוק בהיר (רצוי שושקה) 4- 6 זיתים מסוג קלמטה 1 מלפפון קלוף, חתוך למרובעים בינוניים 1 בצל סגול קטן, חצוי ואז פרוס לרוחב 2- 3 נתחים של גבינה מלוחה (בולגרית או פטה. אפשר גם גבינת עזים) שמן זית איכותי פלפל ארבע עונות של "נפטון" אורגנו אופן ההכנה: · לסדר בצלחת מתאימה את הירקות: מלפפון, עגבניות, פלפל ובצל · להניח מעל את הגבינה ולפזר מעל ומסביב את הזיתים · למזוג על הכל שמן זית, ולתבל באורגנו ובפלפל ארבע4 עונות ניסיתי גם בסלט יווני- עם חסה, גזר מגורד ולרוטב הוספתי חומץ. יצא שגעוןֱ! ואני יכולה לספר שאפיילו סתם ירקות שסידרתי בצלת קיבלו מחאות עם תבלון הפלפלים החדש. והבונוס לתבלין הנהדר הזה- חברת "נפטון" מציגה אריזה חדשה לפלפלים הצבעוניים והטעימים - מטחנה קרמית מהודרת ונוחה להפעלה. כידוע, אין להשוות את אותו תבלין, עם כזה שנטחן בזמן ההגשה. הארומה.. הפעם כאמור, נפטון "מפנרת" בפלפל ארבע העונות מטחנה שמשדרגת כל שולחן עליו תונח. רוצים לרענן את המתכון "הרגיל"? החליפו את הפלפל השחור בפלפל ארבע העונות! בדיוק כמו שמרבית השפים עושים... פלפל ארבע העונות, כשרות - פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע. מחיר: 12.90 – 15.90 ש"ח. להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסי השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ. חברת "נפטון" (1990), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, מציגה אריזה חדשה לפלפלים הצבעוניים והטעימים - מטחנה קרמית איכותית, מהודרת ונוחה להפעלה - שתייפה כל שולחן עליו תונח. "פלפל ארבע עונות" מתאים לתיבול של כמעט כל מנה: החל בעוף, בקר, הודו, דגים, ירקות ופשטידות וכלה במאפים מלוחים ופיקנטיים, סלטים ועוד. צילום: נאוה וינגרטן

 
 
בילוי
ספרים
צרכנות
טיפוח - בריאות לגוף ולנפש  
לבית  
אוכל  
מתנות  
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?