לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום ג', כט’ באייר תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
עוגיות טחינה, מעולות גם למנועי גלוטן, מתוקות ומפנקות – מתכון מ"אחוה" ואבי ביטון.
20:51 (17/11/20) נאוה וינגרטן
תגיות: ממרח שומשום עם סילאן, אחוה, עוגיות טחינה ללא גלוטן, אבי ביטון, עוגיות ללא גלוטן לאפייה ביתית

לא יודעת איך אצלכם, אצלי כשהטמפרטורות יורדות, עולה הצורך למתוק , מנחם ומפנק. ואל תנדדו במחשבות.. קפה ועוגיה בהחלט עונים על הצורך.. נלחצתי כשח' הודיעה שהיא קופצת לבקור, כי עבורה היו לי תמיד עוגיות קנויות ללא גלוטן, והיום-אין! חיפשתי בזריזות מה כן יש בבית.. שיתאים! המתכון של השף אבי ביטון לעוגיות טחינה של אחוה, מתאים גם לנמנעים מגלוטן. ועל השף אפשר לסמוך שיהיה טעים! (מנסיון). מזל שיש תמיד בבית טחינה של אחוה. ( אצלנו-בכל הטעמים..) חמש דקות הכנה, 12 דקות בתנור , והעוגיות- כבר הסטוריה! עוגיות טחינה ללא גלוטן, בשילוב ממרח שומשום עם סילאן, קלות להכנה, נימוחות וטעימות להפליא, מתאימות להגשה לצד שתייה חמה, לקחת ביס ולהתענג. וח' כבר הודיעה שהיא חותמת קבע על העוגיות האלה.. מצרכים (לכ-20 עוגיות): 400 גרם ממרח שומשום עם סילאן של "אחוה" 1 ביצה גודל L 1 כפית תמצית וניל 1/8 כפית מלח דק 100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור 1 כפית אבקת אפייה 25-30 שקדים שלמים אופן ההכנה: 1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. 2. שמים במעבד מזון ממרח שומשום, ביצה, קורנפלור, אבקת אפיה, ביצה, תמצית וניל מעט מלח ובוחשים היטב. 3. מרטיבים מעט את הידיים. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של אגוז מלך ומניחים בתבנית, במרווחים. נועצים שקד במרכז כל כדור ופוחסים מעט. 4. אופים בתנור במשך 10-15 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות. 5. מוציאים, מצננים לחלוטין ומגישים. בתאבון וחורף חם ומפנק עם "אחוה"! צילום: שניר סופגי גואטה

 
 
בילוי
ספרים
צרכנות
טיפוח - בריאות לגוף ולנפש  
לבית  
אוכל  
מתנות  
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?