לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום ג', כט’ באייר תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
"תבואות" מביאה לנו את "חיטת פריקי" המתאימה להכנת מגוון מאכלים ובהם סלטים, מרקים, קדירות ותוספות. מתאים בדיוק לעונה! ולתבואות יש גם מתכונים!
09:18 (05/11/20) נאוה וינגרטן
תגיות: פריקי /פריקה, חיטת פריקי ישראלית, תבואות, פריקי- מתכונים, תחליף לאורז

בבישול, אפשר להתייחס אליה כמו לאורז. לבשל,עם רוטב, למלא עוף , להוסיף לסלט או כתוספת משביעה וטעימה. אוהבים טעם מעושן? אז אתם תעופו עליה. פריק או פריקה? לא באמת משנה כשמדובר בטעם.. ובכל זאת, לא מדובר בהמצאה חדשה.. ( נזכרת כבר בתנ"ך). מדובר בחיטה שנקצרה ירוקה, ונקלתה טרם הבשלתה. בשנים האחרונות גם העולם גילה את חיטת הפריקי המזרח תיכונית: מאחר והיא נקצרת טרם הבשלתה, היא מכילה יותר חלבונים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ממרבית הדגנים. בנוסף, הערך הגליקמי שלה נמוך והיא מכילה ערכים נמוכים של גלוטן. בתנ"ך היא נקראית כרמל, קלוי או קלי: ... "ואם תקריב מנחת ביכורים לה' אביב קלוי באש גֶרֶש כרמל תקריב את מנחת ביכוריך ... ", ויקרא, ב' 14; כג' 14; מלכים ב', ד', 42 (השם כרמל מתייחס לפריקי, השם גֶרֶש כרמל מתייחס לפריקה גרוסה (גרש= גרס) והשם קלי, ככל הנראה מתייחס לכל גרעיני התבואה הקלויים). היא שימשה כמזון לבני האדם לפני קציר החיטה הבשלה (היא נקצרת בחודשי האביב, כחודש וחצי לפני קציר החיטה שהבשילה), ואולי היה בה גם משום ערובה לכך שתהיה חיטה למאכל, במקרה של שרב כבד שיהרוס את היבול. גרגרי החיטה הירוקים רכים ואכילים כמו שהם, אולם הרכות - שנובעת בין השאר מתכולת המים הגבוהה שבהם - גם גורמת להם להירקב מהר. הפיתרון, גם בעולם העתיק, היה ייבוש. אולם מאחר והגרגרים נרקבו עוד לפני שהצליחו לייבשם בשמש, קלו אותם בחום של אש. את הגרגרים היבשים והקלויים ניתן היה לשמור לאורך זמן ארוך יחסית. התהליך גם העניק לחיטה את הטעם המעושן המאפיין אותה. "תבואות" מציעה ליהנות מ"חיטת פריקי" ישראלית, איכותית וטבעית עם הסימון הירוק – התורמת לשובע, לבריאות ולעיכול. הפריקי עשויה מ-100% חיטה שנקצרה ירוקה ונקלתה טרם הבשלתה, והיא מתאימה להכנת מגוון מאכלים ובהם סלטים, מרקים, קדירות ותוספות. חברת "תבואות" מתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים. "תבואות" מציעה מתכון לסלט פריקי עם סלק, פרוסות שקד וצנוברים קלויים, כוסברה וגבינת פטה מצרכים: 1 כוס פריקי של תבואות 2 כפות שמן זית 1 כף שמן צמחי (קנולה/חמניות) 1 כפית גדושה פפריקה מעושנת 1/2 כפית שום גבישי 1+1/3 כפיות מלח 1/3 כפית פלפל שחור 2 כוסות מים 1 כוס סלק מבושל, חתוך לקוביות 3/4 כוס גבינת פטה (או גבינה מלוחה), חתוכה לקוביות 1/4 כוס צנוברים ופרוסות שקד, קלויות קלות במחבת חם (ללא שמן) חופן כוסברה קצוצה רוטב לסלק: 2 כפות שמן זית מלח גס פלפל שחור גרוס 1 כף חומץ אופן ההכנה: ¨ להכניס את הפריקי לקערה עם מים, לערבב מעט עם היד ולשפוך את כל מה שצף. לחזור על הפעולה 3 פעמים. לשטוף ולסנן. להעביר את הפריקי לקערה עם מים נקיים ולהשרות במים כ-20 דקות ¨ לחמם את 3 כפות השמן בסיר מתאים. להוסיף את הפריקי ולטגן אותו 1- 2 דקות. להוסיף את המים והתבלינים. לערבב ולהביא לרתיחה ¨ לכסות ולבשל על אש נמוכה 25 דקות. לכבות ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות. להסיר את המכסה ולאוורר את הגרגרים. לצנן ¨ בינתיים, לערבב את הרוטב ולצקת על הסלק הרכבת המנה: להניח פריקי בתחתית קערית הגשה מתאימה או כוס. לשים מעל סלק (ורוטב), גבינה וכוסברה. להניח מעל עוד שכבה של פריקי, סלק, גבינה וכוסברה. לפזר מעל פרוסות שקד וצנוברים קלויים. אפשר כמובן להגיש גם כסלט בקערה מרכזית. אני ניסיתי מתכון פשוט, למלא עוף שלם בפריקי, ויצא אליפות! כוס וחצי פריקה ,בשלתי במים ומלח, הרתחתי ואז בישלתי מכוסה עוד כ-15 דקות. בסיר גדול שיכיל את העוף, טיגנתי (בשמן זית), קוביות בצל, שום, רסק מעגבניה, הוספתי את הפריקה, צימוקים, 2 כפות סילאן, ומלאתי את העוף בכל התערובת , והנחתי בסיר עם החזה כלפי מטה. הוספתי לסיר 2 כוסות מים, בישלתי כשעה , ואז העברתי לתנור לשעה נוספת ב150 מעלות. יצא עוף שחום עם מלוי פריך, פשוט מעולה! חיטת פריקי של תבואות, כשרות: פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל, ובעלזץ - הבד"צ מחזיקי הדת בא"י מחיר: 14.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם. להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. צילום- מוצר: אייל גרניט מנה: יח"צ

 
 
בילוי
ספרים
צרכנות
טיפוח - בריאות לגוף ולנפש  
לבית  
אוכל  
מתנות  
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?