לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום ג', כט’ באייר תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
בימים טרופים אלה, כל סיבה היא סיבה למסיבה.. אמנם לא בהתקהלות, אבל בהחלט למשפחה הגרעינית. כוס יין, קיש פטריות עם בצל וגבינות טבעוניות, סלט מרענן והרי לכם ארוחה!
00:28 (27/10/20) נאוה וינגרטן
תגיות: יום הטבעונות העולמי, משומשו- גבינות טבעוניות, מתכון לקיש פטריות טבעוני, גבינה מלוחה טבעונית-משומשו, גבינה צהובה טבעונית- משומשו

אם אתם עוקבים אחרי, כבר שמעתם שאין צורך להילחץ מאורחים טבעוניים.. גם קיבלתם ממני כמה וכמה מתכונים לפשטידות וקישים המתאימים לטבעוניים, שגם הסועדים הרגילים נהנים מהם ולא חשים בהבדל! לרגל יום הטבעונות העולמי, "משומשו", יצרנית הגבינות הטבעוניות ותחליפי הבשר, משתפת מתכון חגיגי לקיש פטריות עם בצל וגבינות טבעוניות. המתכון קל הכנה, טעים להפליא, מתאים לאירוח והגשה . מצרכים (לתבנית בקוטר 28 ס"מ): לבצק: 3 וחצי כוסות קמח 1 שקית אבקת אפייה 2 כפיות מלח 75 גרם שמן קוקוס (או מרגרינה) 1/2 כוס מים 1/2 כוס שמן למלית: 2 סלסלות פטריות שמפיניון 1 פחית קרם קוקוס 3 בצלים בינוניים 4 כפות קמח 2 כפות קורנפלור 150 גרם מלוחה טבעונית "משומשו" 200 גרם צהובה טבעונית "משומשו" קורט מלח/פלפל/אגוז מוסקט אופן ההכנה: 1. להכנת הבצק: בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורים. מוסיפים את השמן והמים ומעבדים עד לקבלת בצק-שוב. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך כשעה. 2. קוצצים את הבצלים דק ומטגנים עד שהבצל שקוף. מנקים את הפטריות וחותכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומוסיפים אותן למחבת. מטגנים את הבצל והפטריות כרבע שעה או עד שהפטריות סיימו להגיר נוזלים וקיבלו מרקם בשרני ובמחבת אין כמעט נוזלים. ניתן להשאיר חופן קטן של פטריות לקישוט. 3. להכנת המלית: שמים בקערה את קרם הקוקוס ומוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב מהיר במטרפה ידנית כדי שלא ייווצרו גושים. מערבבים את הקורנפלור עם קצת מים עד שהוא נמס ושופכים לתוך הקערה תוך כדי ערבוב. 4. מוסיפים למלית גבינה מלוחה טבעונית מפוררת, מעט מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים לתערובת את הפטריות והבצל ומערבבים. 5. מהדקים את הבצק לתבנית בגובה של כחצי סנטימטר, מחוררים את הבצק עם מזלג ואופים למשך כ-10 דקות. 6. מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים את המלית בתוך הבצק. מגרדים גבינה צהובה טבעונית מעל, מקשטים בפטריות ומחזירים לתנור לאפייה למשך כחצי שעה עד 40 דקות על חום של 180 מעלות. בתאבון! צילום: קיש פטריות-אביתר ניסן, פש' ברוקולי- נאוה וינגרטן

 
 
בילוי
ספרים
צרכנות
טיפוח - בריאות לגוף ולנפש  
לבית  
אוכל  
מתנות  
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?