לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום ג', כט’ באייר תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
אנחנו נשארים בבית.. כן, השנה נחגוג את ראש השנה אמנם במתכונת מצומצמת, אך לא נוותר על החגיגיות, ועל שולחן חג מיוחד וטעים. על תפריט כבר החלטתם? ל,עוף טוב" מתכונים קלים להכנה.
16:15 (14/09/20) נאוה וינגרטן
תגיות: תפריטים לעוף חגיגי, שוקיים עם ארטישוק בסגנון מרוקאי, כרעיים ברוטב פטריות וערמונים, עוף טוב- מתכונים, מתכוני עוף לארוחת חג

את החג הזה אכן נחגוג אחרת. נחגוג במצומצם, ודווקא בשל כך, חיפשתי תפריט מיוחד. אמנם אנו כבר בעלי נסיון ( כבר מפסח), אך לא נוכל להתעלם מהאכזבה שלא נחגוג כל המשפחה יחד. אז אפשר להיות אופטימיים ולעשות מהלימון לימונדה ,ומהארוחה, חוויה! וכל זה בעזרת המתכונים של עוף טוב. תבשיל בסגנון מרוקאי - שוקיים עם לבבות ארטישוק וסלרי ברוטב עשיר ומיוחד 8 מנות | זמן הכנה: 90 דקות | רמת קושי: קל מצרכים: 8 יחידות שוקיים 1/4 כוס שמן 2 בצלים קצוצים גס מלח ופלפל 1/2 כפית אגוז מוסקט 1 כפית זרעי כוסברה טחונה 1 כפית פפריקה (אפשר חריפה) 1/2 כוס מרק עוף (אפשר להכין מאבקה) 1/2 כוס יין לבן 2 כפות סוכר 1 כף לימון כבוש קצוץ 1 חבילה לבבות ארטישוק קפואות חתוכות לרבעים 1 חבילה ארטישוק ירושלמי (קפוא) 5 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות עבות 3 כפות מיץ לימון גרדה מלימון אחד 1 פלפל חריף 1/2 צרור כוסברה קצוצה אופן הכנה: 1. בסיר בינוני מטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים לסיר את השוקיים והתבלינים ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים מרק עוף, יין, סוכר ולימון כבוש ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. 2. מוסיפים לסיר לבבות ארטישוק, ארטישוק ירושלמי, גבעולי סלרי, מיץ לימון, גרדת לימון, פלפל חריף וכוסברה קצוצה, מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשלושת רבעי שעה עד שעה, או עד שהעוף רך ועשוי. תבשיל כרעיים ברוטב פטריות, ערמונים ובצלצלי שאלוט 6 מנות | זמן הכנה: שעה מצרכים: 3 כרעיים עוף טוב חצויות (אפשר גם שלמות) 1/3 כוס שמן קנולה 2 בצלים חצויים פרוסים לטבעות 1 חבילה בצלצלי שאלוט שלמים וקלופים מלח, פלפל שחור גרוס 4 חבילות פטריות שלמות (רצוי מסוגים שונים: שמפיניון, פורטובלו, יער) 5 פטריות שיטקה טריות, חתוכות לרצועות דקות 2 חבילות ערמונים בוואקום 4 שיני שום פרוסות 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות 4 כפות סילאן 1/2 כוס יין אדום 3 כפות רכז רימונים להגשה: 50 גר' צנוברים קלויים 1/2 צרור עלי נענע קצוצים גס אופן הכנה: 1. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בו את טבעות הבצל במשך כ־5 דקות עד שהן נעשות שקופות ומתחילות להזהיב. 2. מוסיפים את בצלצלי השאלוט, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עוד 3 דקות עד שהם מתחילים להזהיב טיפה בשוליים. 3. מוסיפים לסיר פטריות וערמונים ומטגנים במשך כ־4 דקות תוך כדי ערבוב. 4. מוסיפים את הכרעיים, השום, ממרח העגבניות, הסילאן, היין ורכז הרימונים ומביאים לרתיחה. 5. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־45 דקות או עד שהעוף מבושל. 6. מפזרים נענע וצנוברים מעל ומגישים חם. צילום- כרעיים ברוטב פטריות וערמונים-אנטולי מיכאלו חג שמח ובתאבון!

 
 
בילוי
ספרים
צרכנות
טיפוח - בריאות לגוף ולנפש  
לבית  
אוכל  
מתנות  
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?