לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום ג', כט’ באייר תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
לכבוד חגי תשרי, "נפטון" מציעה תערובות תיבול שיעשו את רוב העבודה.. ורוטב שום ודבש איכותיים, להכנת מגוון מנות חגיגיות וטעימות. ויש גם מתכונים!
21:05 (30/08/20) נאוה וינגרטן
תגיות: נפטון- תבלינים ורטבים, תערובת פלפל לימון, רוטב שום-דבש, סלמון בשמן זית ורוטב שום דבש, כרוב ניצנים, מתכונים לחג

מה מכינים לחג? אצלנו לא מחליפים סוס מנצח.. וזה אומר שרוב המאכלים, מוכרים ואהובים. מאכלים מסורתיים, הכוללים את סימני החג , בוואריציות שונות. הארוחות רבות, ולכן ניתן יהיה לגוון, ולבחור לכל ארוחה תפריט בשרי, פרווה או חלבי . ברור לי שלערב החג נאכל את הראש הדג המסורתי ( שתקוע לו גזר בפה..) וכאופציה- סלמון ברוטב שום דבש. למנה עיקרית כנראה עוף עם פירות יבשים בתנור. לארוחה אחרת אכין צלי בקר ברוטב רימונים בתוספת פירה כרוב ניצנים והגזר המתוק עם שזיפים וצימוקים הידוע בשמו הגלותי:צימעס. ועוד ארוכה הרשימה.. דבר אחד בטוח. בכל המאכלים והתבשילים שאכין, יסייעו לי להצלחת המנה, התבלינים והרטבים של נפטון שעושים את רב העבודה..וכמו שכבר אמרתי- סוס מנצח לא מחליפים.. לכבוד חגי תשרי, מציעה "נפטון" רוטב שום ודבש ומגוון תערובות תיבול איכותיות, להכנת מנות חגיגיות וטעימות טעימות! נפטון מציעה גם מתכונים נהדרים וקלים להכנה, המתאימים לחגים ולכל השנה: פילה סלמון עסיסי ברוטב שום ודבש, כרוב ניצנים בתערובת תיבול פילדלפיה וניוקיס בתיבול תערובת פלפל לימון, בצל ושמן זית. חברת "נפטון" (משנת 1990), מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים. במבחר מוצרי נפטון לחגים: רוטב שום ודבש: מכיל מלח, מלח לימון, שום, דבש, רוטב עגבניות ועוד. מתאים לבישול, תיבול ולמרינדות. ניסיתי השבוע להוסיפו למרינדה לפרגיות, ויצא פיגוז! אין כמוהו במיוחד לראש השנה, כשמנסים לשלב את הטעם המתקתק לשנה מתוקה! וכן, אפשר לערבב לבד אבל מי ערב לכם שתגיעו לטעם המדוייק? מתוק במידה, חרפריף במידה? שלא לדבר על הנוחות שהכל מוכן ומעורבב, אין צורך ללכלך עוד כלים.. תערובת פלפל לימון: מכילה פלפל שחור ולימון - לאוהבי הטעם החמוץ-חריף. התערובת אופיינית לדרום אפריקה ומתאימה לבשר, עוף, דג, אורז, ירקות מבושלים וסלטים. תוסיפו לכל סלט ירקות ושידרגתם! תערובת פילדלפיה: מכילה פפריקה, שום, גרגירי חרדל, כמון, פלפלים ועוד. טעם התערובת הארומטית, שמקורה בניו אורליאנס ארה"ב, פיקנטי ומתקתק. מתאימה לתיבול כל סוגי הבשרים והעופות, דגים, תפוחי אדמה, אורז, מוקפצים, ירקות בתנור, פשטידות וגם לסלטים כמו סלט כרוב וסלק טרי. מומלץ לעוף בתנור ולדגים, ולא תאמינו מה זה עשה לשניצל הקלאסי! נסו את התבלינים והרטבים של נפטון, וכל מילה מיותרת! כשרות פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע. מחיר תערובות התבלינים: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 100 – 150 גרם); מחיר רוטב שום ודבש – 10.90 – 13.90 ש"ח (למשקל של 360 גרם). להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסי השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ. "נפטון" מציעה מתכונים טעימים לחגי תשרי: פילה סלמון עסיסי בשמן זית ורוטב שום ודבש מצרכים: 1.5 ק"ג נתחי פילה סלמון 2 כפות שמן זית כתית 1 כפית שמן זית 1 רוטב שום ודבש של נפטון 1 כף רוטב סויה של נפטון 1 כף חמאה (לארוחה בשרית, להחליף במחמאה) רכה אופן ההכנה: ¨ לערבב את כל החומרים (למעט כפית שמן הזית) ולעסות את נתחי הפילה, להניח בקערה ולכסות בניילון נצמד. לשים במקרר ל-20 דקות ¨ לחמם מחבת נון סטיק כבדה. רק כשהיא חמה – לשים בה כפית שמן זית ולהניח בה את נתחי הפילה – צד העור כלפי מטה (גם אם העור הוסר) ¨ לטגן 5 דקות מצד אחד, ורק אז להפוך לצד השני. לטגן עוד 3 דקות בדיוק ** להניח את הנתחים במחבת המכילה אותם בנוחיות. אם אין מקום לכולם בו זמנית, לטגן ב 2-3 סבבים ** אפשר להגיש את הדג בטמפרטורת החדר ** אם מכינים מראש והכוונה היא לחמם מאוחר יותר את הדג בתנור: לטגן רק 4 דקות מצד אחד ו-2 דקות מהצד השני, כדי שהדג לא יתייבש ** הצעה: להגיש עם שעועית ירוקה עדינה וחלוטה, ולתבל במעט פלפל שחור גרוס של נפטון כרוב ניצנים בתיבול תערובת פילדפיה מצרכים: 1 אריזה של כרוב ניצנים קפוא 1/4 כוס שמן זית כתית 1 כפית תבלין פילדלפיה של נפטון 1 כפית מלח בישול מעט מלח אטלנטי אופן ההכנה: ¨ מרתיחים מים בסיר ומוסיפים כפית מלח בישול. מניחים מעל הסיר שושנת אידוי ושמים בה את כרוב הניצנים הקפוא. מאדים כ-10 דקות. מסירים ומצננים ¨ חוצים כל כרוב לשניים ¨ מחממים מחבת כבדה וטובה (רצוי נון סטיק). כשהיא חמה, מוסיפים את השמן, מחכים כמה שניות ומוסיפים את הכרוב. מפזרים מעל את תערובת הפילדלפיה ומטגנים-מערבבים כ-3 דקות. ¨ שמים בכלי הגשה מתאים ומפזרים מעל מעט מלח אטלנטי ** אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר ** בארוחה חלבית אפשר להוסיף כף חמאה בסוף הטיגון, ולהגיש עם גבינת פרמז'ן מגוררת ניוקי בתיבול תערובת פלפל לימון מצרכים: 2 אריזות של ניוקי (קפוא, טרי או באריזת ואקום), מוכן עפ"י ההוראות 1 בצל פרוס ו/או 8 יחידות בצל ירוק (חלק לבן בלבד) – חתוך לחצי ופרוס לאורך 4 -5 כפות שמן זית כתית 1 כף שטוחה תבלין פלפל לימון של נפטון 1/2 כוס אגוזי מלך, קלויים במחבת כמה עלי בזיליקום, חתוכים לאורך אופן ההכנה: ¨ לטגן את הבצל לשקיפות בלבד ¨ כשהניוקיס עדיין חמים, לערבב עם הבצל והשמן בו טוגן. להוסיף את תערובת הפלפל-לימון ולערבב בעדינות ¨ לשים בקערת הגשה מתאימה, ולפזר מעל אגוזי מלך ובזיליקום ** בארוחה חלבית אפשר להוסיף כף חמאה בסוף הטיגון, ולהגיש גם עם גבינת פרמז'ן מגוררת צילום: מוצרים-אייל קרן מנה: PEXELS

 
 
בילוי
ספרים
צרכנות
טיפוח - בריאות לגוף ולנפש  
לבית  
אוכל  
מתנות  
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?