לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום ג', כט’ באייר תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
עוף טוב השיקה ולימור לניאדו תירוש מ"מטבח מקומי" הכינה, ומשתפת במתכונים..צ'ונגו בצפוי שומשום / שבבי צ'יפס / תיבול גריל / תיבול חריף מתוק
18:03 (05/08/20) נאוה וינגרטן
תגיות: צ'ונגו עוף טוב, מתכוני צ'ונגו, ספרינג רול צ'ונגו חריף מתוק, באן צ'ונגו ברבקיו, לימור לניאדו תירוש, עוף טוב

והפעם מתכון לבאן צ'ונגו ברבקיו, איולי ג'ינג'ר ובצל כבוש, ומתכון לספרינג-רול צ'נגו חריף מתוק, בטטות ורוטב טריאקי. באן, צ'ונגו ברביקיו, איולי ג'ינג'ר ובצל כבוש – ועל הדרך.. איך מכינים באן? בצל כבוש? איולי ? הכל תוצרת בית! 6 מנות 6 באנים 12 יחידות צ'ונגו ברביקיו עגבנייה פרוסה ל 6 עיגולים חופן נדיב של עלים לפי מה שאוהבים: כוסברה, נענע, בזיליקום, אורוגולה, חסה סלנובה בצל כבוש: 2 בצלים סגולים בינוניים, חצויים ופרוסים דק 1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ אורז 2 כפות שמן זית 2 כפיות מלח גס 2 כפיות סוכר איולי ג'ינג'ר: 6 כפות (150 גרם) מיונז 1 כפית (15 גרם) ג'ינג'ר מגורר דק 1 שן שום כתושה ½1 כפיות סוכר לבן ½1 כפיות רוטב סויה ½1 כפיות חומץ אורז או ליים 1. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו ואופים 15-20 דקות, עד קבלת פריכות. 2. בזמן אפיית הצ'ונגו מכינים בצל כבוש: מערבבים את החומרים בקערה קטנה. משהים כ-20 דקות עד שהבצל מתרכך וסופג את טעמי הכבישה, מערבבים מדי פעם. מסננים היטב. 3. מכינים איולי: מערבבים מיונז, ג'ינג'ר, שום וסוכר בקערית. מוסיפים בהדרגה סויה וחומץ תוך ערבוב עד קבלת תערובת חלקה. 4. חוצים את הבאנים, סוגרים חזרה ומאדים את הבאנים בסלסלת אידוי או במיקרו גל 4-8 דקות (או לפי הוראות היצרן). 5. הרכבת המנה: מורחים בנדיבות כל באן באיולי, מניחים צ'ונגו, עורמים בצל כבוש, פרוסת עגבנייה ועלים לפי הטעם ומגישים חם. ספרינג-רול צ'ונגו חריף מתוק, בטטות ורוטב טריאקי . וגם איך להשתמש בדפי האורז בלי לקרוע אותם? ואיך מכינים רוטב טריאקי ביית? 6 מנות 6 דפי אורז לספרינג-רול 8-12 יחידות צ'ונגו חריף-מתוק 1 בטטה, קלופה ופרוסה לרצועות דקות 6 פטריות שמפיניון, פרוסות דק 1 גזר, קלוף ופרוס לרצועות דקיקות 1/4 כרוב לבן קטן, פרוס דק עלים לפי מה שאוהבים: כוסברה, נענע, בזיליקום, ארוגולה, חסה סלנובה לרוטב טריאקי (2/3 כוס- 180 מ"ל): 1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב סויה 1/2 כוס (120 מ"ל) מירין 1/4 כוס כפות (60 גרם) סוכר לבן 1. מכינים רוטב טריאקי: כן, אפשר להכין לבד, בקלות! שמים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע עדין 20 דקות, ללא כיסוי. מערבבים מדי פעם, ומסירים את הקצף שצף על פני הנוזל. מכבים ומצננים לטמפרטורת החדר. 2. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו+ רצועות הבטטות, מזליפים על הבטטות מעט שמן זית, מלח ופלפל ואופים 15-20 דקות, עד התרככות הבטטות ופריכות רצועות הצ'ונגו. 3. ממלאים ספרינג-רול: ממלאים תבנית במים קרים. פורשים על קרש חיתוך מגבת רטובה וסחוטה (נטולת חומרי כביסה). טובלים ל- 1-2 שניות עיגול של עלה אורז במים קרים, שולפים ומניחים על המגבת הרטובה. מניחים במרכז העלה 1-2 רצועות צ'ונגו, בטטות, גזרים, כרוב, פטריות, עלים שאוהבים, מקפלים מהצדדים ומגלגלים. מגישים לצד רוטב טריאקי. ול למקרה שפספסתם את הכתבה על הצ'ונגו, קראו באתר זה http://www.malama.022.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=2462706ועל קבוצת עוף טוב -הקבוצה, בבעלות משקי עמק הירדן ומשקי עמק המעיינות, נוסדה בשנת 1963 ומובילה מהלך של גידול עופות ללא אנטיביוטיקה, המתאפשר בשל היותה אינטגרציה חקלאית, בעלת שליטה ואחריות מלאות כבר משלב התזונה ואופן גידול העופות. 'עוף טוב' מייצרת מוצרי עוף בקטגוריות השניצלים והקציצות המוכנים לאכילה, פסטרמות, נקניקיות ונקניקים; חלקי עופות טריים וקפואים. השנה השיקה הקבוצה מותג חדש: 'דג טוב' - מוצרי דג מוכנים לאכילה. באתר החברה: https://www.oftov.co.il/ ניתן לקבל מידע רחב נוסף. צילום:לימור לניאדו תירוש

 
לימור לניאדו תירוש בהדגמה..ספרינג רול צ'ונגוהכנת הספרינג רול.
טורטיה , צ'ונגו צ'יפס עם טחינה סלקבודהה בול עם צ'ונגו
 
בילוי
ספרים
צרכנות
טיפוח - בריאות לגוף ולנפש  
לבית  
אוכל  
מתנות  
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?