לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום ד', א’ בסיון תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
מה חשוב לדעת כשבוחרים טחינה? מאת יעל דרור, דיאטנית קלינית ופיזיולוגית
22:58 (04/02/20) נאוה וינגרטן
תגיות: איך לבחור טחינה?, טחינה בריאה באמת, ערכי הנתרן בטחינה, אחוה, טחינה אחוה עם כמות נתרן מופחתת, יעל דרור

טחינה ידועה כמוצר טבעי ובריא. כיום, עם החיוב לסימון המרכיבים, כמות השומן, המלח והסוכר בכל מאכל, למה חשוב להתייחס? טחינה היא מאכל בריא בעל ערכים תזונתיים גבוהים. עם זאת, לא כל הטחינות מכילות את אותם ערכים תזונתיים, במיוחד לא בהקשר לתוספת המלח וכמות הנתרן. כאשר אתם בוחרים טחינה, וחשוב לכם לקנות מוצר טבעי ובריא, שימו לב לכמות הנתרן במוצר והאם רשום שהוסיפו מלח. אז מהו המבחן האמיתי והנכון של טחינה וכיצד אפשר לחזור וליהנות מהטעם הטבעי והבריא שלה? על כך במאמר שלפניכם. טחינה טבעית היא מוצר דל נתרן ביסודו. כאשר מייצרים את הטחינה מזירעוני השומשום, ללא כל תוספת חיצונית, כמות הנתרן תהיה כ-10 מ"ג ל-100 גרם. מדוע מוסיפים מלח לטחינה? מלח נחשב למשפר טעם במקרים רבים בתעשיית המזון. במפעלים מסורתיים, השרייה במלח היא חלק מתהליך העיבוד של המוצר. טחינה עם תוספת מלח תהיה בעלת טעמים חזקים יותר, אך לא בהכרח מדובר בטחינה איכותית יותר, כיוון שדווקא מבחינה בריאותית, מומלץ היום לשלב יותר מזונות דלי נתרן בתזונה. רבים לא יודעים, אך לא כל הטחינות הגולמיות הן אותו הדבר מבחינת האיכות והערכים התזונתיים. כן, לא כל הטחינות יכולות להיחשב בריאות באותה מידה. אחד ההבדלים הבולטים בין הטחינות המיוצרות בארץ הוא תוספת המלח. טחינה היא מאכל בריא ואיכותי המבוסס על זירעוני שומשום העוברים תהליך של טחינה ליצירת ממרח בעל טעם וריח אופייני, עשיר ביתרונות תזונתיים. כאשר הטחינה טבעית היא נחשבת למאכל בריא מאוד, כיוון שהיא עשירה בסידן, ברזל, חומצות שומן חיוניות, סיבים תזונתיים ודלה בנתרן. כאשר מדברים על מלח, מתכוונים לתוספת מינרל הנתרן למזון, הנחשב כיום לאחד מרכיבי המזון שמנסים להפחית בתפריט היומי. המלח נמצא במזונות מתועשים ומעובדים רבים. צריכה רבה שלו, עלולה לעלות את הסיכון הבריאותי למחלות רבות. לפי ההנחיות של ארגוני הבריאות הגדולים בעולם, כמות הנתרן המומלצת ביום, צריכה להיות עד 2300 מ"ג בתזונה של מבוגר. כאשר יש בעיה בריאותית, ההמלצות אף מחמירות יותר, והן להקפיד על כמות יומית של עד 1500 מ"ג ביום. איך ניתן לדעת האם הוסיפו מלח לטחינה שלכם? יש 3 דרכים לבדוק את המוצר: 1) רשימת המרכיבים: כל המרכיבים שנכנסים למוצר המזון חייבים להיות רשומים ברשימת המרכיבים על גבי המוצר. במידה וזיהיתם את המילה "מלח" ברשימת המרכיבים סימן שהוסיפו מלח לטחינה. 2) רישום בולט על גבי האריזה: חברה מסחרית שאיננה מוסיפה מלח למוצריה, בדרך כלל תרשום זאת בצורה מפורשת על גבי האריזה במקום בולט. 3) כמות הנתרן ל-100 גרם: כאמור, ב- 100 גרם שומשום טבעי יש כ-10 גרם נתרן. זו הכמות שנצפה למוצא בתווית המזון של הטחינה הגולמית. כל מספר שיהיה גדול בהרבה מעל 10 מ"ג יעיד על תוספת מלח בצורה זו או אחרת למוצר והוא כבר לא יוכל להיחשב "טבעי". לסיכום, כאשר אתם צריכים כלל אחד פשוט ומהיר כדי לזהות טחינה גולמית טבעית ללא תוספת מלח, בדקו את כמות הנתרן בתווית המזון. אם הערך הוא כ- 10 מ"ג ומטה, אתם יכולים להיות בטוחים שמצאתם את מבוקשכם. הכותבת הנה יועצת מקצועית לחברת "אחוה" מוגש כחומר מקצועי מחברת "אחוה", יצרנית הטחינה הישראלית צילום:דרור קאליש

 
 
בילוי
ספרים
צרכנות
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?