לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום א', ה’ בסיון תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
מרינה פטריות חוגגים 30, וסיור במקום נותן הצצה ושעור איך מגדלים פטריות, מהמצע דרך הקטיף, עד הצלחת.. בשלל מנות וטעמים. מאת: יהודה וינגרטן
20:17 (04/12/19) נאוה וינגרטן
תגיות: מרינה פטריות הגליל,בחוסן, מאכלי פטריות, סיור במרינה מרקט-לא רק פטריות, רמו בן שושן, מרכז המבקרים של פטריות הגליל, גידול פטריות

להתחיל מהסוף? מה אתם יודעים להכין מפטריות? ידעתם שאפשר להכין ארוחה שלימה (! ) מפטריות? טעמתי סטייק פורטובלו, המבורגר פטריות וריזוטו פטריות ופטריות ממולאות. ועוד לא הזכרתי מרקים, סלטים, קישים. ובמרינה מרקט, הצליחו לשכנע אפילו קרניבור כמוני כי אפשר גם בלי בשר..טעמנו את מוצרי מרינה גורמה, שהם בהחלט גורמה! תחליף לבשר, טרי טרי וטעים! חווינו חווייה קולינרית המשלבת את כל החושים. צבעים טעמים וריחות שהכינו השפים, עם יינות "שאטו ראמו" ממש מושלם ! אבל, זה היה בסוף.. ותחילה, איפה היינו ומה ראינו? הוזמנתי לאירוע חשיפה בחוות הגידול המתקדמת במושב חוסן בגליל המערבי. חברת "מרינה" - פטריות הגליל, מותג ישראלי - גלילי פורץ דרך בתחום התוצרת החקלאית הטרייה, מוביל בייצור, פיתוח ושיווק בענף הפטריות, הירקות והפירות המובחרים בארץ. רמו בן שושן, מייסד החברה והבעלים הציג במהלך סיור מרתק את שלבי התהליך של גידול הפטריות, החל מהכנת מצע "קומפוסט" ייחודי לגידול הנבגים ועד להפיכתם לפטרייה לבנה ומשורטטת בחדרים סטריליים, אופן קטיף הפטריות, אריזתן ועד לשיווקן לנקודות המכירה ברחבי הארץ. ידעתם שתוך 24 שעות הפטריה פשוט גדלה בקצב משגע? אז ברוכים הבאים לקבוצת "מרינה" (על שם אשת המייסד), חברה המעסיקה כיום מאות עובדים ובעלת מחזור מכירות של מיליוני ש"ח. וכמו בכל סיפור הצלחה גם כאן, זה התחיל בקטן.. בראשית שנות ה- 80 החל רמו בן שושן מייסד החברה בפעילות הפצה מקומית של פטריות טריות ממגדלים מקומיים. היה מסתובב עם אמגזית עורך הכרות לפטריות, ומציע פטריות מוכנות לאכילה. המגדלים המקומיים ממושבים חוסן ומעונה שבצפון הגליל המערבי, הפיצו תוצרתם באמצעות מערך הפצה מאולתר של חברת תנובה. מיד כאשר זיהה את הפוטנציאל בתחום, הקים רמו מחסן מאולתר בחצר האחורית של המשק הפרטי והחל בעזרת אשתו מירי ומספר עובדים מצומצם בפעילות מסודרת של גידול, אריזה והפצה של תוצרת פטריות טרייה מידי יום למושבי הצפון, אט אט התרחבה הפעילות לשווקים הסיטונאיים בצפון ובמרכז, לעסקים קטנים, מסעדות ואולמות, כאשר גולת הכותרת הייתה לכבוש נתח מפעילות הפטריות המשומרות ולהחליפן בדבר האמיתי –פטריות טריות, מגמה שהחלה במקביל ברחבי העולם. תחילת שנות התשעים, החלה התרחבות מדורגת בתחום שיווק הפטריות ובהסדרה של מערכת מכירות מצומצמת הכוללת מערך מכירות טלפוני וסוכני מכירות בשטח, "מדלת לדלת – מעסק לעסק", פעילות זו נחלה הצלחה רבה ואט אט התרחבו מערכי ההפצה היומיים של החברה להפצה ארצית. אספקה יומית החלה לפעול באופן מסודר לשווקים הסיטונאיים בירושלים, חיפה, באר שבע, תל אביב, וכמובן למחסניהן של רשתות השיווק שופרסל וקואופ הריבוע הכחול. כמו כן, למשווקים שונים שפנו לחברה להפצת תוצרת יומית לשוק המסעדות והחנויות הפרטיות. תחילת שנות האלפיים, התאפיינה בתאוצה הולכת וגוברת של השוק הקמעונאי בארץ, רשתות השיווק הגדולות שופרסל, גרינברג, קלאב מרקט, ריבוע הכחול, חצי חינם הביאו מאירופה מודלים לגידול והתרחבות ופתחו באופן אינטנסיבי ומואץ סניפים רבים מחוץ לערים בפורמט HEAVY DISCOUNTהתחרות גברה, אט אט רבו הסניפים ועלה הצורך בהפצה יומית מסודרת של תוצרת מצוננת בשרשרת קירור מבוקרת ואיכותית, "מרינה" נרתמה לאתגר ההפצה ובין השנים 2004-2009 הקימה מערכת לוגיסטית תומכת, חוות גידול מתקדמות ומערך הפצה של כ-20 קווי חלוקה יומיים בשיטת "van sell" מערך זה סיפק לראשונה תוצרת טרייה לנקודות קצה קמעונאיות ומקצועיות (מסעדות, אולמות אירועים, בתי מלון, וסופרמרקטים. אלו פעלו לצד מערך "שיווק ישיר" שמנה באותה עת 3 משאיות יומיות ללקוחות סיטונאיים ומרכזים לוגיסטיים. במשך השנים הקפידה החברה המתפתחת להשקיע בתשתיות מתאימות בתחום גידול הפטריות, והסתייעה במיטב היצרנים לציוד וידע הקיימים בעולם ובעיקר מהולנד. כיום מרינה הינה החברה הגדולה בישראל לגידול ושיווק של תוצרת חקלאית טרייה ירקות ופירות, מתמחה בהפצה מצוננת למיטב המלונות בתי קפה ומסעדות, אולמות האירועים המובילים, וכמובן לכל סניפי רשתות השיווק. לחברה חוות לגידול פטריות, מתקנים לייצור מצע גידול לפטריות ומעל 1500 דונם של גידולי ירקות עליים שונים בכשרות רגילה ומהדרין ללא חרקים ותולעים בהשגחת הרב אפרתי והרבנות ירושלים. משאיות החברה מספקות תוצרת מדי יום למעל 1800 נקודות מכירה, ומוקד הזמנות החברה פועל באופן שיטתי לשיפור חוויית הקנייה והשירות. לאחרונה נכנסה חברת מרינה למיזמים חדשים בתחום מוצרי המזון המעובדים. הגענו לחוות הגידול בחוסן. לצורך החוויה במלואה, קבלנו ערכת ליקוט שכללה חלוק, כובע (כמו במעבדה..) סכין וסלסלה, והלכנו ללקט. ולמדנו, דרך כל חמשת החושים על הפטריות.. בגדלים שונים בצבעים שונים. אני לא בשלן גדול, אך אפילו בתאוריה, אף פעם לא ידעתי על המבחר הגדול שקיים בשוק הפטריות. אני כן יכול להבין מדוע נקראו הפטריות "מאכל האלים".. אצלנו רמו בן שושן הוא האיש שהפך את הפטריות למוצר צריכה שמצוי כמעט בכל בית. בדקתם פעם כמה סוגי פטריות יש? בשליפה? פורצ'יני, שיטאקי, פורטבלו, שמפיניון,ירדן.. ויש עוד! כיום חברת מרינה היא לא רק שם דבר בפטריות. אכן, מרינה היא לא רק פטריות! החברה התרחבה ומשווקת ירקות טריים, באריזות קטנות. גזר, פלפלונים בשלל צבעים, תירס, צ'ילי, עגבניות, חסות טריות ועלי בייבי, נבטים למיניהם: סיניים, אלפלפא, נבטוטים, חמניה, נבטי צנונית, ברוקולי, עדשים ועוד רבים אחרים. שמענו גם על התפתחות בנושא עשבי התיבול. "בעשבי התיבול אנו שוקדים על שיווק מוצר עם יותר עלים, ופחות חלקים בלתי שמישים כמו גבעולי פטרוזיליה הנזרקים לפח עקב חוסר שימוש. טיפלנו גם באריזה שתהיה נוחה לשימוש, לאחסון, לסגירה חוזרת ואף לשימוש חוזר" במרינה גורמה, פגשנו את הדבר "האמיתי" האוכל! גן עדן של פטריות! אם תהיתם מה אפשר להכין מפטריות? הכל! ממלוח למתוק, לארוח, נשנוש, ולארוחה שלימה! במרינה גורמה טעמנו שווארמה, המבורגר, פטריות ממולאות, וסטייקים של פטריות פורטבלו. ארוח לחוויה קולינרית, 7 שפים מבשלים, טעימות יינות שאטו רמו, המון מתכונים, והכל- ממוצרי מרינה! רוני סופר סמנכ"ל השווק של מרינה, הרחיב על המפעל החדש, שמייצר פטריות ממולאות -קולינריה במיטבה, פטריות שנקטפות בבקר וישר עוברות להכנה. אם נקצצות להמבורגר ואם למלוי. מתכוני פטריות- באתר זה , מדור צרכנות, אוכל. www.malama.022.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=2281225 ואם אינכם מכירים את היתרונות התזונתיים של הפטריות- בקרוב באתר זה מדור עצות ולא מהשרוול. היה סיור מעשיר מעניין וטעים! כדאי גם לכם להגיע ( בתיאום) למרכז המבקרים של מרינה! ברכות למרינה החוגגת 30 , ולכם , שתחגגו במטבח ובארוחה! כי מרינה- זה פטריות והרבה יותר! מרינה פטריות הגליל , 04-6666451 www.marina-galil.co.il צילום: יהודה וינגרטן

 
למצע הפטריות...
מרינה מרקט...
שווארמה פטריות.פטריות ממולאות מצוננות, מרינה.
...השפים בעבודה
.מרינה מרקטרמו בן שושן, בעלים מרינהרוני סופר, סמנכ"ל
....
 
בילוי
ספרים
צרכנות
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
טיולים  
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?