לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום ד', א’ בסיון תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
דג הברמונדי האוסטרלי, "עשה עלייה" וגדל ברמת נגב. מיהו הברמונדי הישראלי, מה יתרונותיו, ומה ניתן להכין ממנו
00:27 (16/06/19) נאוה וינגרטן
תגיות: ברמונדי ישראלי, אקוואטק פישריז, דג לבן בשרני לבישול,טיגון ואפייה, מורדי ללוש, ויטלי צרנובלסקי, השף צ'רלי פדידה

בארוע של חברת אקוואטק פישריז, בנוכחות הנהלת החברה, המנכ"ל מורדי ללוש, ויטלי צרנובלסקי היו"ר והפרזנטורית מיכל אנסקי, הושק השווק של דג הברמונדי לרשתות השווק ולמסעדות. דג ברמונדי ישראלי זמין היום לשפים, לפודיז ולצרכנים בישראל. חברת אקוואטק פישריז, המובילה בטכנולוגיות לגידול מבוקר של דגי מאכל, הקימה חווה לגידול דגים ברמת הנגב. על שטח של 35000 מ"ר, נמצא מתקן גידול בשטח של כ-11,000 מ"ר שבו 21 מכלי גידול. בחווה הושקעו כ-100 מליון, ש"ח ובכוונת החברה לבנות בעתיד מתקנים נוספים ולגדל מיני דגים נוספים. כיום, יותר מ- 60% מהדגים הטריים המשווקים בישראל הינם בייבוא (בעיקר דניס ולברק) וצריכת הדגים בישראל נאמדת בכ- 30,000 טונות דגים טריים בשנה מתוכם כ 12,000 טונות של דגי איכות לבנים (דניס, לברק, מוסר, בס, בורי, ברמונדי). לפני כניסתו לשוק של המותג "ברמונדי ישראלי" מהווה הבורמונדי נתח שוק של כ-250 טונות. ב-3 השנים הקרובות מתכוונת החברה להגיע לתפוקה המלאה של המתקן, שהיא 2,000 טון דגים בשנה, וכך להגדיל משמעותית את מכירות הברמונדי בארץ ולהפוך לחברה המובילה בשוק ברמונדי בישראל. אקוואטק פישריז פותחים אופק חדש לענף חקלאות המים בעולם, המתמודד עם אתגרי תזונה גלובליים ושימור הדגה הנכחדת. החברה שמה לנגד עיניה את החשיבות על שמירת איכות הסביבה וגידול הדגים נעשה במינימום צריכת מים. המזון לדגים ללא מתכת, הקפדה וטרינרית, כשרות ורגולציה על אריזה ושינוע. הדגים מגיעים היישר מחוות הגידול אל חנויות הדגים ורשתות השיווק בכל חלקי הארץ. ברמונדי ישראלי של אקוואטק פישריז בשרני, עסיסי, בריא וכמובן הכי טרי שאפשר. הוא גדל במים נקיים, בטמפרטורה אופטימלית, במליחות מדויקת ובתנאים מבוקרים וידידותיים לסביבה ולדג, שמעצימים את תכונותיו הטבעיות ושומרים על טעמו המשובח ברמונדי ישראלי הוא לא רק צעד קדימה בעולם הקולינריה, אלא גם ביטוי נוסף לחדשנות הישראלית שמביאה לעולם הרבה דברים טובים. הפעם בתחום החקלאות, המים והתזונה הבריאה. מי שנבחרה להוביל את הקמפיין לקידום ברמונדי ישראלי היא מיכל אנסקי דמות מוכרת ומוערכת בתרבות הקולינריה בישראל ידועה בחיבתה לאוכל בריא, טרי ואיכותי, מה שעולה בקנה אחד עם ערכיו של המותג "ברמונדי ישראלי". מיכל ממליצה על הדג כבריא וטעים במיוחד.הברמונדי מתהדר בכמויות חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה במיוחד ובחומצת אמינו. הוא עשיר באומגה 3, החיונית לבריאותנו ויכול להשתלב בתפריט דיאטה מאוזן. הברמונדי הישראלי הוא דג לבן, ידידתי לסביבה, עם אדרה שנשלפת בקלות , דג בשרני שניתן להגשה כדג שלם או כמנות שניתן להכין במגוון דרכים וטעמים. בהשקה שנערכה בנמל 3, הדגים השף צ'רלי פדידה מעט מהאפשרויות בהן ניתן להכין את הדג. בבישול - אצבעות ברמונדי בשקשוקה באפיה- ברמונדי עם עשבי תיבול, על מצע קרם חצילים או מצע פולנטה בטיגון- ברמונדי עם טמפורה ופנקו שלוש האפשרויות הוכנו בקלות, במהירות והפתיעו בטעמן המעולה! טעמנו גם סביצ'ה מברמונדי, מעניינת יפה וטעימה לאירוח. ברמונדי ישראלי- לשולחן שבת, חג ,לארועים ולסתם יום של חול. דג לבן, טרי טרי ויותר עסיסי ! מחיר צרכן ברמונדי ישראלי: 50 עד 70 שח לק"ג . צילום: אילן בשור, שאטרסטוק, נאוה וינגרטן

 
מורדי ללוש-מכ"ל וויטלי צרנובלסקי יו"ר אקוואטק פישריזמיכל אנסקי והמנכ"למיכל אנסקי, רפרזנטורית המותג צילם: אילן בשורהשף צ'רלי פדידה והיו"ר
הברמונדי הישראלי, שאטרסטוקברמונדי ישראלי בשקשוקהברמונדי אפוי בעשבי תיבול.
.
 
בילוי
ספרים
צרכנות
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?