לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום א', ה’ בסיון תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
חשבתם פעם איך ההרגשה להשתתף בטיול של 180 יום, ( כן, חצי שנה!) מסביב לעולם, באוניית פאר יוקרתית? 180 יום מסביב לעולם- וזה לא לא ספר המשך לספרו של ז'ול וורן..סיור באינסיניה יתן לכם מושג או שניים..
00:41 (28/05/19) נאוה וינגרטן
תגיות: אניית קרוזים, אושיאניה, אינסיניה, קרוז מסביב לעולם ב-180 יום, אניית בוטיק לקרוז, קרוז קולינרי

עצמו עינים ודמיינו..ספינת האהבה, תאווה לחיך, הנאה אמנותית וכל זה עוד לפני שדברנו על המנוחה, החדר המפנק והים הכחול האינסופי, והטיולים שמחכים בכל מקום שהאניה עוגנת. כשמדברים על ספינת הטיולים של אושיאניה כל מה שאומר, מתגמד לנוכח המציאות. בסיור עיתונאים אליו הוזמנתי טעמתי מעט ממה שיכול להיות שלכם... אוניית אינסיניה (Insignia) של חברת השייט היוקרתית אושיאניה קרוזס, עוגנת בנמל חיפה, לראשונה מאז שעברה חידוש ושדרוג מקיף ,כחלק מתוכנית השדרוגים המושקעת OceaniaNext. ואם אומר לכם שבתכנית זו הושקעו 180 מליון דולר(!) לשדרוג 4 אוניות קטנות מסוג רגטה (עד 700 איש), אתם יכולים לתאר לעצמכם את גודל ההשקעה. אכן אוניית יוקרה אינטימית! אוניית אינסיניה הייתה הראשונה שהשלימה את השדרוג, שמטרתו היתה לשמר את חוויית האונייה תוך שדרוג הסטנדרטים, הסטייל ואלגנטיות האונייה כך שיהיו בעלי אופי עכשווי, להפוך אניות לטובות יותר מחדשות. אינסיניה, בה בקרתי משרה אווירה מיוחדת ויוקרתית, מהרגע הראשון. גרם מדרגות מרכזי, חדש ונוצץ עם מעקה מעוטר בשבבי קריסטל ממתין לנוסעים עם עלייתם לסיפון, בתקרת האנייה נברשת מפוארת המרושתת בזכוכיות מעושנות שנצבעו ידנית כל אחת. אגב, הנברשת היא סימן ההיכר המשותף של ארבע האניות המשודרגות. בחדר האוכל ( אחד מהם..) בו קיבלו את פניני כסאות עור עם ברונזה מתכתית הקולטת את האור הנשקף מנברשת הקריסטל החדשה, שבמרכז החלל. פסנתרן שניגן על פסנתר כנף,הנעים את האווירה בנעימות , ומלצרים הסתובבו עם מגשים ועגלות שעליהם מטוב המתאבנים. ישבנו בכורסאות הנוחות, באולם הגדול, מול הים הכחול וחלמנו.. שלא יגמר לעולם..וזו היתה רק ההתחלה.. סיור באניה, שערך לנו רוברטו קבלו, מנהל פיתוח עסקי לאיזור ישראל, ספרד והמזרח התיכון באושיאניה קרוזס השאיר אותנו SPEECHLESS יש דברים שעליהם נאמר: אין כמראה עינים.. המרחבים הציבוריים עוצבו בסטייל ייחודי הכולל שימוש בבדים יוקרתיים בצבעי ים ושמיים מביתRubella ו Kravet, וכן נעשה שימוש בריהוט מעצבים ואביזרי תאורה שהותאמו במיוחד כדי לשקף את הסגנון היוקרתי של אושיאניה, לצד נוחות חסרת פשרות. באוניה ניתן לראות אלמנטים מבית מיטב מותגי עיצוב פנים מהמובילים בעולם כגון Baker ו Donghia. רוצים דוגמא ליוקרה? באוניה יצירות מקוריות של ציירים כפיקאסו., ובחדר האוכל תאכלו על צלחות ורסצ'ה, שכח צלחת עולה 300 אירו. בהחלט מרשים! ברצוני לציין שעל אף גודלה של האוניה, התחושה היא אינטימית. גם במרחבים הצבוריים, ניתן למצוא פינות ישיבה עם מבט לים, המספקות פרטיות. כשמבלים תקופה במקום, ורוצים להעניק כל מה שאפשר ויותר לרווחה ולהנאת הנוסעים חושבים גם על.. ספרייה! תארו לעצמכם ספריה מעוצבת לעילא ולעילא, עם אח, על הקירות יצירות אמנות, שיש בה פינות וספות לקריאה, כמובן מחשבים, לצד מקום להרכבת פאזלים, ולהזכירכם: האניה אינה מיועדת לילדים! כאן אין צוות בידור ולא ריקודי ברכה! חופשה על רמה , בנחת ובשלווה. ונחזור לספריה.. מודה, אני מוכנה ל"התנחל" בספריה עד שאסיים לקרוא את כל הספרים... בקרנו בספא, בבריכות, וכמובן בחדר הכושר המאובזר. ואם תרצו, ניתן גם לעשות כושר בחוץ, על הסיפון. ישנו כמובן הקזינו, חנויות לשופינג, מכון יופי וכל מה שתרצו להנעים את זמנכם. קרוזים הפכו למצרך נדרש בשנים האחרונות. אך יש קרוז ויש-אינסיניה. לאוניה 10 קומות, וקיבולת של 684 אורחים, עליהם מופקדים 400! אנשי צוות. חישוב קל מראה את גודל הפינוק, יחס אישי ושירות ברמה הגבוהה ביותר לכל נוסע. ייחודה של אוניה זו, בקולינריה העילית שהיא מציעה לנוסעים. אם הזכרתי את מספר אנשי הצוות, אוסיף ואציין של-684 נוסעים מכינים את האוכל 72 שפים! ובראשם, המאסטר שף ז'אק פפין המפורסם, שנחשב לאחד השפים המוערכים והפופולאריים בעולם, ובקולינריה הצרפתית בפרט. פפין בישל למנהיגי עולם גדולים, החל משארל דה גול ועד ברק אובמה. במהלך חייו זכה באינספור פרסים ואף בפרס האמי על תכנית הבישול שלו לצד ג'וליה קאן. חוויית הטעמים והקונספט הקולינרי מלווה את אורחי אושיאניה לאורך כל ההפלגה. חוויית הטעמים והקונספט הקולינרי מלווה את אורחי אושיאניה לאורך כל ההפלגה. האורחים יכולים ליהנות מעשרות סיורי חוף בעקבות מאכלים מסורתיים, הכוללים סיורים בשווקים מקומיים וביקורים במסעדות האותנטיות והמומלצות ביותר בכל יעד. על סיפון האוניה, כל אחד מהמפליגים מוזמן להשתתף בסדנאות בישול מרתקות המתקיימות במהלך ההפלגה ובכל נקודות העגינה של השייט. סדנאות הבישול והאפייה שונות ומגוונות והן מתקיימות בהדרכתם של מיטב השפים המובילים של אושיאניה, מה שמאפשר ללקוחות החברה להיחשף כל פעם מחדש למטבחים עשירים ומרתקים מכל קצוות עולם. כל ארוחת ערב במהלך השייט, מציעה לאורחים שבחרו לסעוד בחדר האוכל המרכזי, להתענג על מגוון של יותר מ-24 אפשרויות בחירה - שישה מתאבנים, שלושה מרקים, ארבעה סלטים, תשע מנות עיקריות ותשע מנות צד. כל תפריט משלב בתוכו מנות צמחוניות לצד מבחר מנות מופחתות קלוריות ממהדורת Canyon Ranch, אשר הושקה בהתאם לרוח החברה ומעודדת אורך חיים בריא. סך כל המנות בכלל התפריטים המוצעים באוניית אינסיניה מגיע לכ-800 מנות. האורחים יכולים לבחור כמה מנות שרק ירצו, עיקריות או תוספות, כך שכל סועד יוכל לאכול ארוחה מותאמת אישית המורכבת כולה ממתאבנים ומנות ראשונות, או לחילופין לבחור בארוחה מלאה. במסגרת ראיית העולם של החברה שהמזון הוא אומנות, מיוצרים עבור הנוסעים חומרי גלם, בארצות שונות, המיועדים במיוחד בשביל עבור החברה, ונוסעי האוניה, ומוטסים אליה לכל מקום בו היא עוגנת. קחו לדוגמא- שמן זית מהמיוחדים בעולם. במטע האורגני והאקסלוסיבי נטעו עצי זית ממספר זנים מובילים, הזיתים נסחטים תוך 24 שעות מרגע הקטיף והתוצאה היא השמן המאוזן והפירותי ביותר האפשרי מבין הבלנדים הטוסקניים של שמני זית. גם ביינות מדובר ברמה שאין דומה לה. השנה הציגה החברה שיתוף פעולה מיוחד וראשון מסוגו עם מותג האיכות דום פריניון, המצוות שש מנות גורמה עם סוגי שמפניה יוקרתית בטעמים שונים, מהבצירים המשובחים ביותר של דום פריניון. הארוחה, שנוצרה בשיתוף פעולה בין הצוותים הקולינריים של דום פריניון ואושיאניה, תוגש ל-24 סועדים בלבד בכל פעם. חוויית דום פריניון הבלעדית לחברת Oceania Cruises זמינה כבר היום בהפלגות על אוניית Riviera ואוניית Marina וניתן להזמין מקומות מראש בעלות 295$ לאורח, לא כולל שירות. כך, החיטה לקמח היא מצרפת, ולכן אין כמו הלחם שהם אופים! פרטים על הארוחה השמיימית שקבלנו, בהמשך. לארוחה, שנערכה במסעדת טוסקנה האיטלקית, היה עלינו לבחור אם ברצוננו בארוחה צמחונית/טבעונית/ כשרה.. כי כמו בכל שאר הנושאים מבקשתהחברה להתאים לכלל הטעמים, האמונות וההנאות. הארוחה כללה 7 (!)מנות. אתאר לכם ממבחר המנות שהוגשו, וחוות דעת שלי ושל חברי ..רק אציין שלמנה האחרונה, שלה שמורה בדרך כלל "קיבה נוספת", לא נותר הפעם מקום. בצער רב ויתרנו עליה.. פשוט היה בלתי אפשרי לדחוס עוד משהו.. לארוחה צוותו לשולחננו שניים מהנהלת החברה-ברנרד קרטר, המכונה ברני, משמש כסגן נשיא בכיר ומנהל איזור EMEA בחברת אושיאניה קרוזים. ברני התגלה כאיש שיחה מבריק , חייכן ומארח למופת. ברני בעל 30 שנות ניסיון בתעשיית התיירות, ממקדמי תעשיית השייט הבינלאומית פעילות ארוכה וידועה בהקמת מותגים ומוצרים באזורEMEA. ניק וילקינסון סגן נשיא בכיר, ישראל, אפריקה ומזרח תיכון, נורוויג'יאן קרוז ליין. ניקשגריר נפלא של ישראל..הוא מאנגליה ומגיע לארץ לעיתים קרובות. הצוות ככלל נעים, אדיב ומחייך, ומבקש רק לרצות ולספק את רצון הנוסעים. אפילו אם מדובר במלוי הכוס במים, כשזו התרוקנה. יושבי השולחן בחרו סלטים, סלט הקיסר עם רצועות אנשובי בצד ורוטב מעולה , שהורכב לעיני האורח. פסטות, מכל הסוגים וכל הרטבים.אני בחרתי בלזניה תרד טבעונית, שהיתה מעולה!, הוגשו גם מרקים. בבשרים- עלו על השולחן צלעות עגל, שהיו מעדן וסטקים שנעשו בדיוק במידה שהוזמנו. היה גם עוף, פרות ים, וכל מנה- ראויה שיגמרו עליה את ההלל. צורת ההגשה- עיצוב יפהפה, שחבל לקלקל, אך תאוות הבשרים גברה.. לכבוד הגעת האניה לנמל חיפה ,הגיע לארץ הארי סומר נשיא נורוויג'יאן קרוז ליין אחזקות, שהיא חברת האם שתחתיה אושיאניה קרוז. קבוצת NCLH הינה אחת מבין שלושת קבוצות הקרוזים הגדולות בעולם והיא מחזיקה בבעלותה שלושה מותגים (חברות קרוז): נורוויג'אן קרוז ליין, אושיאניה קרוזס וריג'נט סבן סיז. אולי יקשה עליכם להאמין אך ישראל , מדינתנו הצעירה והקטנה, היא כיום בשוק של חברת נורוויג'יאן, ישראל נמצאת במקום השביעי בעולם, ביחס בין מס' המפליגים לכמות האוכלוסיה . כן, אם לא ידעתם, הישראלים אוהבים את החיים הטובים ,לבלות ולטייל בחו"ל. ואם תהיתם, אוניית אינסיניה המבקרת בישראל במסגרת הפלגה במסלול הדגל שלה, "מסביב לעולם ב-180 יום", יוצאת בחודשי החורף מניו יורק וניתן להזמין הפלגה במקטעים שונים. לא ניתן להצטרף בכל נקודת עגינה. ההפלגה הנוכחית יצאה לדרך מניו יורק ב-11 בינואר 2019, במסגרת מסלול זה, עוברת אוניית אינסיניה במגוון יעדים אטרקטיביים ברחבי העולם, החל מהים הקאריבי ומקסיקו, לאוסטרליה והפיליפינים, משם לסין ולאחר מכן ליפן, וייטנאם, תאילנד, הודו, מצרים, ישראל, איי יוון, ויעדים שונים באירופה, משם חוזרת לארה"ב ולבסוף תעגון במיאמי ב11 ביולי. ויכולתי להמשיך ולתאר ולפאר.. אינסיניה- הייתי, ראיתי, התלהבתי..אונית פאר, אוניית בוטיק לקרוז מסביב לעולם, ואשרי מי שזוכה לצאת לטיול על סיפונה! צילום:יח"צ, נאוה וינגרטן

 
..סוויטה.
אולם קבלת הפניםמועדון הכושרקזינו.
השפים..חותמת ורסצ'ה על הצלחת
....
....
.הארי סומרברנרד קרטרניק וילקינסון
 
בילוי
ספרים
צרכנות
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
טיולים  
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?