לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום ג', כט’ באייר תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
באדיבות אבי ציטרשפילר, חקלאי, הרבליסט קליני ובעלי חוות דרך התבלינים
00:31 (09/05/18) נאוה וינגרטן
תגיות: חוות דרך התבלינים, אבי ציטרשפילר, הרבליסט קליני, בירה לחיים בריאים יותר, סגולות הבירה, שדרוג הבירה, יתרונות הבירה, איך להכין בירה?

מה הסגולות של הבירה וכיצד אפשר להוסיף תבלינים ושדרוגים בריאים לבירה המסורתית? אפשר לומר שכיום בירה היא כמעט מוצר צריכה בסיסי. כולם שותים בירה ואוהבים בירה. אבל רבים לא יודעים שאפשר לשדרג את הבירה המוכרת ואפילו לתבל אותה. האם הבירה בריאה? הבירה נוצרת ע"י גרעיני דגן (לרוב שעורה) ובשמם הכולל "לתת". ללתת מוסיפים את צמח הכשותנית אשר תורם מרירות לטעמה של הבירה. אבל למעט הטעם המריר, רבים אינם יודעים (ביניהם אפילו חלק מיצרני הבירה), שלצמח הלכשותנית סגולות בריאותיות רבות; היא בעלת השפעה מרגיעה וממתנת מתח ונזקי מתח, כמו מעי רגיז, ואפילו יש בה פיטואסטרוגנים שמגבירים חשק מיני ולבידו נשי. פיטואסטרוגנים הם רכיבים שנמצאים בצמחים ודומים להורמון האסטרוגן ובנוסף להגברת הלבידו הנשי, ידוע שנשים המשתמשות בכשותנית עשויות לטפל בבעיות מחזור שונות ופוריות. אם כך, שתיית בירה, במידה כמובן, מסדרת את הראש גם בגלל האלכוהול וגם בגלל הכשותנית. מרירותה של הבירה מבורכת ומסייעת למערכת העיכול לשפר תוצאותיה לספיגה טובה, הזנת הגוף בזמן ארוחה בצורה אופטימלית וניקוי הכבד משומנים. אם אתם אוהבים בירה אבל רגילים לטעמה הקבוע, באמצעות הכלים הנדרשים, יש באפשרותכם ליצור בירה ביתית ואפילו לתבל אותה. בזמן הרתחת הלתת, אפשר להוסיף לבירה תבלינים, לצורך טעמים, וצמחי מרפא, לטובת בריאות. זרעי גדילן – לבירה בריאה בזמן בישול הלתת ניתן להוסיף ל-10 ליטר מיצוי לתת 200 גרם של זרעי גדילן (בתוך שקית סינון) למשך 10 דקות. בזרעי הגדילן שעכשיו מהווים חלק מהבירה שנשתה, ניתן למצוא רכיבים פעילים שנקראים סילימארנים הידועים כמסייעים לכבד לתפקד כאיבר סינון ופינוי יעיל. בישול הגדילן עם הבירה יגרום למצב של שתיית בירה המתפנה מהר יותר מהגוף ובכך נסייע להגנה על הכבד מפני נזקי אלכוהול, יחד עם השפעה לטובה על ערנות, תפקוד ובעיקר על האפשרות לנהוג תוך כמה שעות. תבלינים – לבירה טעימה בזמן בישול הבירה, ניתן להוסיף לבירה תבלינים על פי טעם אישי. את התבלינים נוסיף בצורתם השלמה ונבשל למשך רבע שעה עם הלתת. התבלינים המומלצים ביותר הם: זרעי שומר שיוסיפו טעם של ערק לבירה, שורשי ג'ינג'ר שייקחו את הבירה להיות בעלת השפעה מחזקת ומחממת, זוטא לבנה שתיקח את הבירה לטעם מנטולי אבל גם תסייע למי שסובל מגזים ונפיחות בבטן, ופירות של סמבוק שיהפכו את הבירה לפירותית וגם מסייעת לטיפול בווירוסים. בעיקרון ניתן לשלב בבירה כל תבלין, פרי, ירק וגרגרים המוסיפים ומשנים את טעם הבירה. כמובן שיש לחטא את התוספות לפני הכנסתם, על מנת למנוע חדירת בקטריות לא רצויות. התבלינים צריכים להיות טחונים והפירות מבושלים קמעה, אך לא יותר מדי כדי שלא יתפוררו וארומתם תתנדף. כמובן, שלמעט תיבול הבירה, אפשר גם מהכיוון ההפוך – לתבל את האוכל באמצעות שילוב בירה בבישול. בתאבון ולחיים- CHEERS! המידע באדיבות אבי ציטרשפילר, חקלאי, הרבליסט קליני ובעלי "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית. 04-9533405, http://www.derech-hatavlinim.co.il/ צילום: נועה אבן חיים

 
 
בילוי
ספרים
צרכנות
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?