לראות, לשמוע, לטעום, לחוות ולקנות
  מה למה
מה למה
יום ב', ו’ בסיון תשפ”א
    דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
האם שמעתם על מפעל דים-סאם כשר? על המדליות הבינלאומיות שגרפה מבשלת הבירה "אלכסנדר"? על רפאל'ס כבר שמעתם- לפחות באתר זה.. מי ומה עומדים מאחרי תעשייה זו? מאת: יהודה וינגרטן
22:08 (02/04/17) נאוה וינגרטן
תגיות: מפעלי מזון -בוטיק, רפאל'ס, מבשלת בירה אלכסנדר, דים סאם

האם ידעתם כי מתוך 1,762 מפעלי מזון בישראל, כ- 82% הם מפעלים קטנים ובינוניים, וכ- 18% הם מפעלים גדולים? התאחדות התעשיינים ערכה שבוע שעבר סיור מיוחד לאנשי תקשורת במפעלי מזון קטנים, אשר מייצרים מוצרי "בוטיק" איכותיים לקהל הישראלי, במעמד ראשי איגוד המזון ובכירים בהתאחדות. הסיור ביוזמת נועד לחשוף את תעשיית המזון הקטנה והאיכותית בישראל, אשר מנסה לגדול ולהתחיל לייצא לשווקים חדשים בארץ ובחו"ל. מדובר בתעשייה חדשנית ומתקדמת, אשר מפתחת מוצרים ייחודיים אשר ניתן למצוא רק בתעשייה המקומית. כתעשייה קטנה, מפעלים אלו מתמודדים עם אתגרים וקשיים הייחודיים להם, כגון קשיי מימון ואשראי, קושי בקבלת תמריצים ממשלתיים, קשיים ביצירת שווקים ובירוקרטיה ורגולציה כבדה. במהלך הסיור סיירו אנשי התקשורת בשלושה מפעלי מזון קטנים ובינוניים (בין 10-25 עובדים), שמייצרים מוצרים ייחודיים- מפעל מזון הבריאות "רפאל'ס" בחדרה, מפעל האוכל האסיאתי "דים סאם" בקיבוץ להבות חביבה, ומבשלת הבירה "אלכסנדר" בעמק חפר. מה דוחף אותם? מה נותן להם את הרצון והכח להתמודד עם הקשיים, הבירוקרטיה, התמודדות כלכלית ועוד? מפעל "רפאל'ס"- חברת "רפאל'ס" הוקמה על ידי על ידי האחים נתן ורפאל ממבר בשנת 2009. יקי הראל, המנכ"ל, הראה לנו את תהליכי הייצור. המפעל מייצר ומשווק כ-50 מוצרי מזון בריאים וחדשניים, על בסיס גרנולה, ומעסיק כ-20 עובדים בהעסקה ישירה ועוד 20 עובדים בעלי צרכים מיוחדים בשיתוף עם מפעל מוגן "נתיב". מוצרי רפאל'ס נמכרים ברשתות שיווק ברחבי הארץ, חנויות פרטיות ומעדניות וכן בשוק הפרטי. כמו כן מייצאת רפאל'ס להולנד, בלגיה ופולין ונמצאת המשא ומתן מתקדם עם מפיצים באוסטרליה וארה"ב. כפי שכבר ציינתי באתר זה פורסמה כתבה על זכייתה של רפאל'ס במענק הרשות לחדשנות (לשעבר המדען הראשי) של משרד הכלכלה, עבור פיתוח מוצרי מזון חדשים בתחום ארוחות הביניים, על טהרת הרכיבים הטבעיים. המענק יוענק ל מפעל במהלך שנת 2017 והוא ינוצל ליזמות, פיתוח וייצור מוצרים חדשים. http://www.malama.022.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=1857781 לדברי רפאל ממבר, בעלים ומנהל פיתוח מוצרים ברפאל'ס: "עולם הבריאות של רפאל'ס נולד מאהבה פשוטה לאנשים ולמזון בריא וטעים באמת. כמו בכל עסק קטן האתגרים הם רבים. אם לציין אחד אז הוא כיצד להנגיש מבחינת המחיר את המוצר לצרכן. כמי שמאמין שכולם צריכים להרשות לעצמם לאכול בריא, אנחנו דואגים להוגנות תמחירית לכל אורך הדרך. הקניין, הבודק היום היטב את הרכיבים התזונתיים של כל מוצר, מבין את התועלת של הכנסת מוצרי רפאל'ס אל המגוון". ואם תביטו בלוגו של החברה תגלו שם אכן את הלב הירוק..לאכול להנות לשבוע ולהרגיש בריא! מפעל "דים סאם"- מפעל ה- "דים סאם" הראשון בישראל, הוקם בשנת 2006 בקיבוץ להבות חביבה. כיום המפעל מעסיק כ-25 עובדים, בהם שפים סינים מומחים שהוכשרו במלאכת קיפולי הדים סאם. המפעל מייצר מגוון של מוצרי מזון אסיאתיים, כגון אגרולים, דים סאם, באנים, סמוסה, צ'פטי, נודלס ועוד. החברה משווקת את מוצריה למסעדות, אולמות אירועים, בתי מלון, בארים, בתי קפה, שפים פרטיים ומעדניות בכל רחבי הארץ. מי חלם שבארץ הקודש, יוכלו שומרי כשרות להנות מהאוכל האסייתי? חו"ל זה כבר כאן! בעלי דים סאם, גבי גבריאלי: "יש לנו במשפחה היסטוריה של כ- 50 שנה בענף המסעדנות,שהחלו הסבא והסבתא משני הצדדים. האהבה לתעשיית המזון חלחלה גם אלינו, הילדים והנכדים, והחלטנו לפני מספר שנים להקים את המפעל, שהינו ייחודי בנוף המקומי, ומייצר אוכל אסיאתי איכותי במיוחד. כיצרנים קטנים, אנו מתמודדים עם אתגרים שונים הייחודיים לנו, אך פועלים ביתר שאת על מנת להתגבר עליהם ולצמוח". בסיור טעמתי מהדים סאם, במילוי בטטה וירקות כתומים, מילוי בשרי- בשר ועוף, ומילוי ירקות ירוקים ועשבי תיבול. מעדן אמיתי! מבשלת "אלכסנדר"- מבשלת הבירה "אלכסנדר" הוקמה בשנת 2008 בפארק תעשיות עמק חפר, ומעסיקה כיום כ-10 עובדים. המבשלה קרויה על שם נחל אלכסנדר העובר בעמק, והצבים הגדלים בנחל נמצאים בסמל של המבשלה. יוזם המבשלה הוא אורי שגיא, בעברו מפקד טייסת אפאצ'י בחיל האוויר. לאחר בישול בירה בביתו, החליט להפוך את התחביב למקצוע. המבשלה מייצרת 5 סוגי בירה- בלונד, אמברה, גרין, בלאק ובלייזר. החברה מייצרת ומשווקת את מוצריה למסעדות, ברים וחנויות פרטיות ברחבי הארץ ומייצאים לדנמרק, שוודיה, הולנד ועוד. בעלי "אלכסנדר", אורי שגיא: "הסיבה שנכנסתי לתחום הבירה, היא כי אני אוהב בירה ומגיע לנו שתהיה בישראל בירה מעולה כמו במדינות המתוקנות. אולם להיות יצרן קטן בישראל זה אתגר- הרגולציה והשוק לא תומכים ובמידה רבה מקשים על היצרנים ולכן קשה לעסקים קטנים שממוקדים במוצרים איכותיים, לבוא יותר לידי ביטוי בשוק ולהגיע לצרכן במחיר תחרותי". אורי עצמו שהיה חובב בירה החליט לנסות את מזלו בתחרות בחו"ל אולימפיאדת הבירות שנערכה באירופה. ולהפתעתו הרבה זכתה הבירה של "אלכסנדר" במקום הראשון! אז.. כבוד! לאפור אולי 50 גוונים, אך במבשלת הבירה אלכסנדר לבירה יש 5 גוונים! שמעתם על בירה ירוקה, בירה בלונד ובירה אורגנית ? מוזמנים לנסות. חשוב לי לציין את מה שנאמר בין השורות וראוי להאמר בקול רם: זוהי הציונות של המאה ה-21! אנשים שיכולים להרשות לעצמם להנות ממה שכבר השיגו, מחליטים לצאת לדרך חדשה, די הרפתקנית בכדי לייצר מוצרים יחודיים ברמה בינלאומית. ואתם קוראים יקרים, מלאו את חלקכם. קנו תוצרת כחול לבן, ותהנו ממוצר מתקדם ברמה גבוהה, טעים ובריא, ומעידוד תוצרת כחול לבן.כאמור, כל המוצרים כשרים והמפעלים-שומרי שבת. נתונים נוספים על תעשיית המזון בישראל: כלל תעשיית המזון בישראל מעסיקה כ- 65 אף עובדים ישירים, ועל כל עובד מועסקים באופן עקיף עוד 3 נותני שירותים בתחומים שונים, כמו בנקאות, הסעדה, ביטוח, הובלה ועוד. כמו כן תעשיית המזון בישראל היא גם מהמעסיקות הגדולות ביותר באזורי הפריפריה- בצפון ובדרום. לדוגמה באזור חיפה, תעשיית המזון מעסיקה כ- 4,400 עובדים ובאזור עכו כ- 5,100 עובדים. בנוסף תעשיית המזון הישראלית נחשבת לחדשנית במיוחד, ומשווקת למשק כ- 5,000 מוצרים חדשים כל שנה. וכבר נאמר הראש היהודי ממציא לנו פטנטים.. יישר כח !צילום: התאחדות התעשיינים יח"צ, יהודה וינגרטן

 
אקי הראל ורפי ממבר מרפאל'סהסיור ברפאל'ס..
דים סאם...
.אורי שגיא -מאלכסנדר, מבשלת הבירה..
.
 
בילוי
ספרים
צרכנות
טיפוח - בריאות לגוף ולנפש  
לבית  
אוכל  
מתנות  
ילדים ונוער
תיירות אירוח וטיולים
אופנה
אנשים טובים באמצע הדרך
מבצעים
עצות ולא מהשרוול
מי ומה..מה חדש?